Auberginesalat
Oppskrifter
Hvis du er på utkikk etter en lett lunsj eller en deilig grønnsaksrett til middagen, er denne salaten midt i blinken for deg. Den er rask og enkel å lage, smekkfull av klassiske middelhavssmaker og blir garantert et naturlig midtpunkt på middagsbordet.
iCook-produkter brukt:
Knivsett
Non-Stick Fry Pan med lokk, 28 cm
2-liters blandebolle
Ingredienser:
750 g aubergine
4 ss olivenolje, fordelt på to formål
1/2 ts røkt paprikapulver
1/2 ts malt spisskummen
salt og pepper etter smak
250 g cherrytomater
2 ss hvitvinseddik
1 ss ristede sesamfrø
3 ss hakket frisk persille til pynt
Tilberedning:
Skjær auberginene i 2 cm store terninger.
Varm opp 2 ss olivenolje i stekepannen og tilsett auberginebitene. Krydre med røkt paprika, spisskummen, salt og pepper. Stek i 6–7 minutter mens du vender auberginen ved å "kaste” bitene forsiktig rundt. Hell den stekte auberginen i en blandebolle.
Del cherrytomatene i to og tilsett i bollen.
Lag en dressing av hvitvinseddik og resten av olivenoljen samt salt og pepper. Tilsett sesamfrø og bland alle ingrediensene godt sammen. Pynt med frisk persille.
Last ned oppskriften her som
PDF
/ som
ePub