Karrikylling
Oppskrifter
Denne karrigryten har den perfekte smakskombinasjonen av krydder, sunn sitrus og intens ingefær. Den er såpass enkel at du kan ha den til middag på en vanlig ukedag, men likevel imponerende nok til å servere til gjester! Oppskriften rekker til fire personer.
iCook-produkter brukt:
Skjærebrett
Knivsett
2-liters blandebolle
Non-Stick Fry Pan with lid, 28 cm
Junior sauterpanne
Ingredienser:
800 g kyllingbryst i biter
150 g massaman karripasta (fås ferdiglaget)
2 hvitløksfedd, knuste
1 segment fersk ingefær, skrellet og finrevet
1ss korianderfrø, knust i morter
2 gulrøtter, skrellet og skåret i biter
1 ss kokossukker
Valgfritt: 3 ferske, grovhakkede grønne chili uten frø
400 ml kokosmelk
1 ss fiskesaus
1 ss ferskpresset limejuice
salt og pepper etter smak
1 kopp skylt, hvit ris
2 kopper vann
3 ss fersk persille til garnityr
Fremgangsmåte:
Skyll kyllingbitene, klapp dem tørre med kjøkkenpapir og bland med salt og pepper i en blandebolle.
Varm opp pannen på middels varme. Hell kyllingbitene over i pannen og stek i 5 minutter, eller til bitene er gyllenbrune.
Tilsett karripasta, hvitløk, ingefær, korianderfrø, gulrøtter, kokossukker og chili dersom du vil bruke det, mens du rører. Hell kokosmelken i pannen og legg på lokk i 5 minutter.
Ta av lokket og la karrigryten småkoke til sausen er noe redusert.
I mellomtiden heller du risen og vannet i Junior sauterpannen og lar det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke til vannet er helt absorbert.
Ta karrigryten av varmen og rør inn fiskesausen og limejuicen.
Server iskåler med ris, pyntet med frisk persille.
Tips:
Hvis du vil ha sausen ekstra sterk, kan du tilsette frøene fra chilien.