Ovnsbakt kylling med grønnsaker
Oppskrifter
Denne deilige retten tilberedes enkelt og praktisk i en langpanne og smaker så godt at én porsjon aldri er nok!
Denne deilige retten tilberedes enkelt og praktisk i en langpanne og smaker så godt at én porsjon aldri er nok!
iCook-produkter brukt:
Knivsett
Skjærebrett
3-liters blandebolle
1-liters gryte
2-liters blandebolle
Ingredienser:
6 kyllinglår med skinn
olivenolje
salt og pepper
1 ts søtt paprikapulver
2 gulrøtter, skrellet og skåret i biter
2 squash, skåret i biter
100 g gresskar, skrellet og skåret i biter
150 g små poteter, skåret i to deler
1 rødløk, skrellet og skåret i båter
4 hvitløksfedd, skrellet
100 g brokkoli, skåret i biter
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Legg kyllinglårene i en 3-liters blandebolle og tilsett salt, pepper og søtt paprikapulver. Hell over litt olivenolje og la det stå og marinere i minst 30 minutter.
Legg gulrøtter, squash, gresskar, poteter og hvitløk i en langpanne og drypp over olivenolje. Strø over salt og pepper etter smak. Rør godt sammen.
Stikk kyllinglåren inn blant grønnsakene og stek i ovn i ca. 45 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Når kyllingen har stått inne i 10 minutter, tilsettes løkbåtene blant grønnsakene.
I mellomtiden koker du opp saltet vann i en 1-liters gryte og tilsetter brokkolibitene. Forvell i 2–3 minutter. Brokkolien holder bedre på den friske grønnfargen hvis den ikke blir overkokt.
Vel bekomme! Du kan også oppbevare den ovnsbakte kyllingen, grønnsakene og den forvellede brokkolien i kjøleskapet i en 2-liters blandebolle med lokk. Kyllingen må spises innen to dager.
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.
Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler