Smørstekte reker på en seng av romanosalat og appelsin
Oppskrifter
En lett, grønn salat med smakfulle, smørstekte reker og et overraskende innslag av sitrusfrukt. Perfekt for varme sommerdager.
En lett, grønn salat med smakfulle, smørstekte reker og et overraskende innslag av sitrusfrukt. Perfekt for varme sommerdager.
iCook-produkter brukt:
knivsett med 5 deler
1-liters gryte
4-liters suppegryte/dampkoker
30 cm non-stick-stekepanne
1-liters blandebolle i rustfritt stål med lokk
Ingredienser:
150 g aspargesbønner
salt
12 ferske scampi (kongereker), renset
55 g smør
2 hvitløksfedd, knuste
1 kvist timian
50 g olivenolje
35 g appelsinjus
8 g Dijon-sennep
en klype hakket estragon
10 g rødvinseddik
salt og pepper
2 salathjerter av romanosalat, med bladene plukket fra hverandre
2 appelsiner, skrellet og delt i båter
Fremgangsmåte:
Kok bønnene i kokende, saltet vann i ca. 5 minutter, eller til de er knapt møre. Skyll bønnene i iskaldt vann og hell av vannet ved å bruke dampkokeren som dørslag.
Skyll rekene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Varm smøret i pannen, tilsett hvitløk og timian og sauter rekene i ca. 4 minutter. Sett til side.
Visp olivenolje, appelsinjus, Dijon-sennep, estragon, rødvinseddik, salt og pepper godt sammen for å lage dressingen.
Anrett salatbladene, bønnene, appelsinbåtene og rekene på en tallerken. Hell dressingen over salaten og server.
Tips:
Du kan lagre eventuelle rester i en blandebolle i rustfritt stål med matchende lokk.
Last ned oppskriften her i PDF-format / som ePub
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.
Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler