Parmigiana
Oppskrifter
Parmigiana er en italiensk rett som har sin opprinnelse i Sør-Italia, i distriktene Campania og Sicilia. Retten er også kjent som parmigiana di melanzane eller melanzane alla parmigiana, og er vanligvis en ovnsbakt rett med flere lag av stekte aubergineskiver, ost og tomatsaus.
iCook-produkter brukt:
Wooden Cutting Board
5-Piece Knife Set
25 cm Non-stick-stekepanne
4-liters suppegryte/dampkoker
1-liters gryte med lokk
Ingredienser:
700 g aubergine
20 g mel
1 skrellet hvitløksfedd i skiver
250 g passata
10 basilikumblader
250 g mozzarellaost i skiver
80 g finrevet parmesan
Grønnsaksolje til å steke aubergineskivene i
2 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skjær auberginene i skiver på langs, strø på salt og la skivene hvile i 30 minutter. Etter 30 minutter klapper du skivene tørre med kjøkkenpapir. Vend aubergineskivene i mel og stek dem i grønnsaksolje i iCook non-stick-stekepanne til de er gyllenbrune. Legg aubergineskivene i en iCook 4-liters suppegryte/dampkoker for å la overflødig fett dryppe av.
I mellomtiden tilbereder du tomatsausen. Varm opp olivenolje med hvitløk i en iCook 1-liters gryte med lokk på middels varme i ett minutt. Tilsett passata og basilikumblader, legg på lokk og kok i 10–15 minutter på lav varme. Slå av platen og sett tomatsausen til side.
Hell to øser med tomatsaus i bunnen av en ildfast form og dekk med et lag stekte aubergineskiver. Tilsett deretter en håndfull parmesan, litt salt og noen skiver mozzarella. Gjenta lagene til du ikke har flere aubergineskiver igjen. Avslutt med et lag tomatsaus, salt, pepper og revet parmesanost. Sett formen i ovnen i 40 minutter og strø på mer parmesan når retten er ferdigstekt. Vel bekomme!
Last ned oppskriften her i
PDF
-format / som
ePub