iCook-produkter brukt:
-
Wooden Cutting Board
-
5-Piece Knife Set
-
Blandeboller
-
2-liters gryte med lokk
Ingredienser:
-
400 små poteter, skrellet og halvert
-
olivenolje
-
salt og nymalt pepper etter smak
-
2 små sjalottløk, delt i fire biter
-
1 rød paprika, grovstrimlet
-
2 hele ørreter eller 4 ørretfileter
-
saften av 2 sitroner
-
én bunt persille, revet i grove biter
-
20 g urtesmør
-
50 g soltørkede tomater, grovhakkede
-
100 g grønne oliven fylt med paprika
-
100 g blandet grønn bladsalat (kan utelates)
Fremgangsmåte:
-
Forvarm ovnen til 180 °C.
-
Kok potetene i en iCook 2-liters gryte med lokk i 10 minutter. Sil av vannet og hell potetene i en middels iCook-blandebolle. Vend potetene i litt olivenolje tilsatt salt og pepper etter smak. Dekk en bakepanne med bakepapir – sørg for at du har nok bakepapir til å lage en pakke litt senere i prosessen.
-
Spre potetene, sjalottløken og paprikastrimlene ut over bakepapiret på bakepannen og sett pannen i ovnen i 5 minutter til de begynner å få farge.
-
Rens og fileter ørretene og sørg for at du fjerner alle tykkfiskbeinene.
-
Legg filetene på toppen av grønnsakene og strø over litt salt og pepper. Press litt sitronsaft over fisken og strø på persille. Brett bakepapiret over ingrediensene for å lage en pakke. Sørg for at alle kantene er tette og stek pakken i ovnen i 10–12 minutter.
-
Brett ut papiret for å sjekke om ørreten er stekt. Hvis fiskekjøttet er ugjennomsiktig og flaker lett opp, er fisken ferdigstekt. Hvis ikke, forsegler du pakken igjen og setter den tilbake i ovnen i noen minutter til.
-
Ta bakepannen ut av ovnen, løft pakken av pannen og sett den til side. Pakk opp og tilsett urtesmøret mens fisken er varm.
-
Hell olivenolje i den varme bakepannen og legg grønnsakene og ørreten i pannen. Strø over soltørket tomat og stek til grønnsakene får litt farge. Ta pannen ut av ovnene, strø over oliven og la det stå og hvile i noen minutter. Server retten varm.
Valgfritt tilbehør: frisk bladsalat vendt i salt og olivenolje