Total forberedelsestid: 15-20 min / Porsjoner: 4 / Energiverdi: 506 kcal per porsjon
Kjøkkenutstyr:
30 cm non-stick stekepanne med herdet glasslokk
1 eller 2 liter kasserolle med lokk
Blandeskål med lokk
Ingredienser:
4 biff okseribbe, 230 g hver
3 paprika (grønn, gul og rød)
4 middels tomater
4 kvist koriander
1 ss Extra Virgin olivenolje
1 ss rødvinseddik
½ hode av isbergsalat
salt og pepper
Næringsinformasjon per 1 porsjon:
Protein – 41.8 g
Fett – 32.3 g
Karbohydrater – 12.1 g
Energiverdi – 506.4 kcal
Kolesterol – 238 mg
Glykemisk indeks – 25 (lav)
Forberedelsesmetode:
Smør kjøttstykkene inn i olje, smak til med salt og pepper og la marinere i 10 minutter
Del paprika grovt og kok dem i kasserolle i 5-7 minutter til de blir enkle å skrelle. Avkjøl dem deretter under kaldt vann, skrell, klapp tørt med et papirhåndkle og finhakk med en kniv.
Lett stikk en kniv i tomatene,, senk dem ned i kokende vann i 5-10 sekunder, skrell dem deretter i små terninger. Kombiner terningerne med hakkede paprika, tilsett vineddik, litt olivenolje, salt, pepper og la blandingen sette seg.
Forvarm stekepannen. Klapp biffen med et papirhåndkle for å fjerne overflødig olje og stek til de er gyldenbrune på begge sider. Dekk deretter til med lokket og stek i ytterligere 5 minutter.
Når biffen er godt ferdig, legger du den på et severingsfat og server med grønnsaksalsa og isbergblader på siden.