Samlet tilberedningstid: 60 min / Porsjoner: 4 / Energi: 96 kcal hver
Kjøkkenutstyr:
Senior sauterpanne med lokk
Blandebolle med lokk
Ingredienser:
6 purreløker
250 ml yoghurt naturell
4 kvaster koriander
4 kvaster estragon
1 ss balsamico
1 ts honning (blandet med balsamico)
1 ts sennepskorn
salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon:
Protein – 6,1 g
Fett – 2,1 g
Karbohydrater – 13,2 g
Energi – 96,4 kcal
Kolesterol – 5,6 mg
Glykemisk indeks – 25 (lav)
Tilberedning:
Skjær purreløkene i 10 cm lange biter på tvers. Skyll godt og surr litt kjøkkenhyssing rundt hver bit slik at de holder formen. Hyssingen kan erstattes med dampede strimler av selve purreløken.
Kok opp vann i en senior sauterpanne med lokk og tilsett salt. Legg de tilberedte purreløkbitene i det varme, saltede vannet. Kok opp vannet på nytt og småkok i 15–20 minutter med VITALOK tilberedningsmetode. Dette betyr at det opprettes en fuktbarriere mellom pannen og lokket slik at maten beholder flere næringsstoffer og mer smak.
La purreløkene avkjøles etter koking, klapp bitene tørre med kjøkkenpapir og anrett dem på et serveringsfat.
Tilbered yoghurtdressingen ved å røre sammen finhakkede urter, sennepskorn, yoghurt naturell, salt og pepper til en jevn blanding. Kjøl ned dressingen.
Hell yoghurtdressingen over purreløken på serveringsfatet, og drypp balsamico- og honningblandingen over. Retten kan gjerne stå i kjøleskapet en stund slik at purreløken trekker til seg smak fra dressingen.