Accra av torsk – ingredienser:
230 g avsaltet, benfri klippfisk av torsk
0,5 liter solsikkeolje
1 finhakket løk
1 fedd hvitløk, revet
50 g hakket paprika eller 30 g hakket chili
3 toppede teskjeer finhakket gressløk
2 toppede teskjeer finhakket persille
200 g mel
2 ts bakepulver
Salt og pepper
Vann i romtemperatur
Accra av torsk – tilberedning:
Flak opp fisken, og sett den til side.
Varm opp oljen i en iCook Non-Stick Frying Pan , og stek løken til den er myk. Ha i hvitløk, paprika, gressløk og persille. La steke i 2 minutter, ta pannen av varmen og bland inn den flakede fisken.
Bland sammen mel og bakepulver i en iCook 3-Litre Stainless Steel Mixing Bowl. Tilsett salt og pepper etter smak.
Ha den smaksatte fisken i melet sammen med vann til du får en tykk røre. Ha i mer mel eller vann til du får riktig konsistens. Test én eller to accra før du justerer mengdene.
Ha opptil 4 cm olje i pannen, og varm opp på middels varme.
Bruk en spiseskje til å legge biter av røren ned i oljen. La dem steke og brunes på én side først, før du snur dem og steker den andre siden.
La renne av på papirhåndklær.
Server med frisk salat, crudités eller med den gratinerte papayaen.

Gratinert papaya – ingredienser:
2,5 kg grønn papaya (eller grønne bananer)
4 liter vann
2 ts allehånde
2 nellikspiker
45 g salt
60 g smør
2 løk
2 kvister med persille
2 fedd hvitløk
5,2 dl melk
100 g revet ost
Gratinert papaya – tilberedning:
Vask og skrell papayaene og fjern frøene. Skjær i skiver.
Kok opp vannet og ha i salt og allehånde. Ha i papayaskivene, og kok i 35 minutter.
Sil av og slå ut vannet. Mos papayaen med en iCook Blender .
Smelt smør i en iCook Senior Sauté Pan. Ha i løk og persille og stek til det er mykt. Ha i hvitløken og bland sammen.
Rør inn melken og deretter osten og til slutt den revne papayaen. Rør godt. Plasser blandingen i små, ildfaste former. Dryss over revet ost.
Grill med åpen dør på 180 °C til de er brune. La dem kjøles ned før servering.