Ingredienser:
2 rødbeter
3 poteter
3 gulrøtter
230 g lettsaltede sildefileter (ev. utvannet spekesild)
2 sursøte epler
1 renset og finhakket løk
2 egg
200 g majones
noen få persillekvaster
Tilberedning:
Hell væsken av sildefiletene
Kok rødbetene i 30–40 minutter i en 3-liters kjele og potetene og gulrøttene i 20–25 minutter i en 2-liters kjele. La grønnsakene stå til de er avkjølt.
Hardkok eggene i en 1-liters kjele. Sett eggene til side til de er avkjølt.
Skrell potetene og rødbetene. Bruk gummihansker for å unngå rødbetflekker.
Skjær sildefileter, poteter, gulrøtter og epler i små terninger med en kniv fra iCook-knivsettet (ca. 0,5 cm store terninger).
Skrell eggene og riv dem på en iCook Large Grater. Legg eggene i en bolle i rustfritt stål med lokk på, og sett bollen i kjøleskapet.
Riv rødbetene.
Legg et lag med potetterninger på et serveringsfat og tilsett majones. Legg et lag med sild og løk på toppen av potetene og tilsett salt og majones. Legg et lag med gulrøtter og rødbeter på toppen av sildelaget og tilsett salt og majones. Legg eplebitene på toppen.
Jevn til kantene og dekk toppen og sidene med majones. Dekk med plastfolie og sett salaten i kjøleskapet i noen timer eller over natten.
Pynt med de revne eggene og persillen før servering.