Ingredienser:
vann og 2 ss salt
500 g aubergine i 5 mm tykke skiver
150 ml solsikke- eller olivenolje
1 stor, hakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts garam masala
salt etter smak
1/2 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts chiliflak
15 karriblader
5 hele, røde chilier
1 ts spisskummenfrø
500 g matyoghurt
120 ml vann
1 bunt hakket, fersk koriander
Tilberedning:
Rør ut saltet i vann i en iCook 3-liters Stainless Steel Mixing Bowl til det er oppløst. La aubergineskivene ligge i saltvannet i 15 minutter. Hell ut vannet og tørk aubergineskivene med kjøkkenpapir.
Varm opp 40 ml olje i en iCook Senior Saute Pan og stek aubergineskivene til de er gyllenbrune.
Varm opp 100 ml olje i en 7-ply Stainless Steel Wok eller en stor stekepanne, og stek løken til den er gyllenbrun. Tilsett knust hvitløk, malt spisskummen, chilipulver og chiliflak, og rør i to minutter.
Tilsett vann, gi det en omrøring og la det koke opp. Legg på lokk og kok i 2–3 minutter. Skru opp varmen og fortsett å koke til oljen skilles ut.
Hell yoghurten i en 2-liters Mixing Bowl og rør grundig.
Varm opp resten av oljen i en Junior Sauté Pan og tilsett spisskummenfrø, hele, røde chilier og karriblader. Lynstek i 1–2 minutter.
Tilsett den stekte krydderblandingen i yoghurten og rør den forsiktig inn.
Ved servering anrettes auberginen lagvis med løksausen og yoghurten. Pynt med litt knust chili og finhakkede korianderblader. Server med kokt ris.