Sjokoladetiramisu
Oppskrifter
Tiramisu kan også tilberedes med en blanding av kakao og kaffe, noe som skaper en elegant smakskombinasjon og gjør denne versjonen av den berømte klassiske desserten til noe helt spesielt.
Tiramisu kan også tilberedes med en blanding av kakao og kaffe, noe som skaper en elegant smakskombinasjon og gjør denne versjonen av den berømte klassiske desserten til noe helt spesielt.
Ingredienser:
24 fingerkjeks (eller sukkerbrød skåret i tynne strimler)
200 ml Espresso Ground Coffee Amway™
100 g kokesjokolade (70–80 % kakao), hakket
300 g mascarponeost
250 ml kremfløte
75 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
Grovt knuste kaffebønner (til pynt, om ønsket)
Fremgangsmåte:
Dekk bunnen av en firkantet, ildfast form med halvparten av fingerkjeksen. Dynk kjeksen godt med espressokaffe.
Smelt kokesjokoladen i en liten iCook-gryte over middels varme. Avkjøl.
Tilsett mascarponeost, melis og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp med en håndmikser til blandingen får myke topper. Tilsett den smeltede sjokoladen og visp til den er godt innblandet.
Dekk fingerkjeksen i den ildfaste formen med halvparten av mascarponeblandingen. Anrett resten av fingerkjeksen på toppen og dynk med espressokaffe.
Tilsett resten av mascarponeblandingen.
Pynt med knuste kaffebønner, om ønsket. La desserten stå i kjøleskapet i minst seks timer før servering.
Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.
Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler