Handlekurv (0) 0 Handlekurv

Din handlekurv er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

Gå til handlekurv
ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Biff med gorgonzola- og urtesmør med potet- og flaskegresskarmos

Oppskrifter

Ingredienser:

Gorgonzola- og urtesmør:

  1. 4 ss myknet smør

  2. 4 ss gorgonzolaost

  3. 1 ss hakket, fersk persille

Biff:

  1. 4 entrecôtebiffer, eller det stykket du foretrekker

  2. Salt og knust pepper

  3. olivenolje

Mos:

  1. 1,4 kg flaskegresskar

  2. 1,4 kg melne poteter

  3. 1 ts salt

  4. 250 ml matfløte (eller fløte eller melk etter ønske)

  5. 150 g usaltet smør

  6. 2 ss hakket gressløk

  7. 1 ss hakket salvie

Tilberedning:

Gorgonzola- og urtesmør:

  1. Bland smør, gorgonzolaost og fersk persille.

  2. Legg en spiseskje med urtesmør på toppen av hver biff før servering, sånn at det smelter og renner nedover sidene på biffen.

Biff

  1. Tilsett salt og knust pepper på begge sider av biffen. Pakk hver biff godt inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i noen timer, gjerne natten over. Merk: La biffen ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før steking.

  2. Varm opp iCook Senior sauterpannen med lokk over middels varme. Når en vanndråpe «danser» når den treffer pannen, er den varm nok.

  3. Hell olivenolje i pannen og vent til den er godt oppvarmet.

  4. Legg hver biff i pannen og stek over middels varme i to minutter. Vend biffen og stek den andre siden i to minutter. Sjekk om den er stekt slik du vil ha den. Stek litt lenger hvis nødvendig.

  5. Trekk pannen av varmen og la biffen hvile i fem minutter.

Mos:

  1. Skrell flaskegresskaret og ta ut frøene. Skrell potetene og del både poteter og gresskar i 2 cm store terninger.

  2. Legg flaskegresskar- og potetterningene i en iCook 4L kasserolle, dekk med vann tilsatt 1 ts salt og kok opp. La terningene småkoke i 10 minutter, eller til du lett kan stikke en gaffel gjennom dem. Hell av vannet.

  3. Legg gresskar- og potetterninger i en blender og blend til du får en myk mos.

  4. Tilsett smør og rør til det smelter. Tilsett matfløte og rør godt til alt er blandet sammen. Rør inn den hakkede gressløken og salvien, og smak til med salt og pepper.

Forslag: server med dampede friske, grønne bønner for ekstra farge og smak.

Last ned oppskriften her som PDF / som ePub

Beslektet innhold

Lammetandoori – tradisjonelt kjent som tandir kebab

Oppskrifter

Mer

Biff med middelhavsgrønnsaker og fettfattig käsespätzle

Oppskrifter

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår