Ingredienser:
Gorgonzola- og urtesmør:
4 ss myknet smør
4 ss gorgonzolaost
1 ss hakket, fersk persille
Biff:
4 entrecôtebiffer, eller det stykket du foretrekker
Salt og knust pepper
olivenolje
Mos:
1,4 kg flaskegresskar
1,4 kg melne poteter
1 ts salt
250 ml matfløte (eller fløte eller melk etter ønske)
150 g usaltet smør
2 ss hakket gressløk
1 ss hakket salvie
Tilberedning:
Gorgonzola- og urtesmør:
Bland smør, gorgonzolaost og fersk persille.
Legg en spiseskje med urtesmør på toppen av hver biff før servering, sånn at det smelter og renner nedover sidene på biffen.
Biff
Tilsett salt og knust pepper på begge sider av biffen. Pakk hver biff godt inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i noen timer, gjerne natten over. Merk: La biffen ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før steking.
Varm opp iCook Senior sauterpannen med lokk over middels varme. Når en vanndråpe «danser» når den treffer pannen, er den varm nok.
Hell olivenolje i pannen og vent til den er godt oppvarmet.
Legg hver biff i pannen og stek over middels varme i to minutter. Vend biffen og stek den andre siden i to minutter. Sjekk om den er stekt slik du vil ha den. Stek litt lenger hvis nødvendig.
Trekk pannen av varmen og la biffen hvile i fem minutter.
Mos:
Skrell flaskegresskaret og ta ut frøene. Skrell potetene og del både poteter og gresskar i 2 cm store terninger.
Legg flaskegresskar- og potetterningene i en iCook 4L kasserolle, dekk med vann tilsatt 1 ts salt og kok opp. La terningene småkoke i 10 minutter, eller til du lett kan stikke en gaffel gjennom dem. Hell av vannet.
Legg gresskar- og potetterninger i en blender og blend til du får en myk mos.
Tilsett smør og rør til det smelter. Tilsett matfløte og rør godt til alt er blandet sammen. Rør inn den hakkede gressløken og salvien, og smak til med salt og pepper.
Forslag: server med dampede friske, grønne bønner for ekstra farge og smak.