iCook-utstyr brukt: favorittkniven fra iCook-knivsettet med fem kniver, gryte med lokk 3 L, senior sauterpanne med lokk
Ingredienser for sausen:
2 tomater
olivenolje
2 finhakkede gule løker
3 finhakkede fedd hvitløk
salt, pepper og oregano
Ingredienser for hovedretten:
1 aubergine (eggplante)
1 squash
2 tomater
5–6 aromasopp (brun sjampinjong)
200 g fersk mozzarellaost
Oppskrift:
For sausen skålder du to av tomatene i et par minutter til du ser at skinnet begynner å løsne. Trekk skinnet av tomatene og skjær dem i små terninger. Sett deretter gryten over middels varme og tilsett olivenolje, løk og hvitløk. Stek løken til den er myk og tilsett tomatene. Smak til med salt, pepper og tørket oregano.
Lukk og fest lokket på gryten slik at VITALOK-systemet får virke. Sett på laveste varme, og la det stå og koke i 10 minutter.
Skjær resten av grønnsakene og mozzarellaosten i ca. 9 mm tykke skiver. Mozzarellaskivene kan gjerne være litt tykkere.
Når sausen har kokt i 10 minutter, heller du halvparten av sausen i sauterpannen. Legg grønnsakene og osteskivene i et pent mønster på toppen. Hell resten av sausen over grønnsakene og sett lokket tilbake på gryten. Sett varmen på laveste stilling og kok i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre – husk å la lokket sitte på hele tiden for å låse inne næringsstoffene i grønnsakene.
Server retten mens den er varm. Vel bekomme!