iCook-utstyr brukt: favorittkniven fra iCook-knivsettet med fem kniver, 25 cm non-stick stekepanne, gryte med lokk 3 L, blender
Ingredienser:
300 g frosne erter
20 g mynteblader
100 g spinatblader
1 finhakket gul løk
3–4 finhakkede fedd hvitløk
100 g kremfløte
300 ml god kraft/buljong
4 brødskiver
3 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts balsamico
Oppskrift:
Hell litt olivenolje i gryten og sett den på middels varme. Når oljen er oppvarmet, tilsetter du løken og rører til den har myknet.
Tilsett frosne erter, spinat og mynte. Lukk og fest lokket på gryten slik at VITALOK-prosessen starter. Reduser varmen til det laveste nivået og la det stå i 10 minutter – du må ikke ta av lokket i løpet av denne tiden.
Mens grønnsakene koker, skjærer du skorpen av brødskivene og skjærer skivene i 2 cm små biter. Rist brødbitene i stekepannen på middels varme.
I en liten bolle blander du olivenolje, finhakket hvitløk, sitronsaft, balsamico, salt og pepper. Når ingrediensene er blandet, heller du blandingen over krutongene og steker videre til væsken har fordampet.
Når grønnsakene har kokt i 10 minutter, tar du av lokket og tilsetter varm kraft og kremfløte. Blend med stavmikser til suppen blir glatt og kremete. Du kan også blende suppen i iCook-blenderen hvis du lager en mindre porsjon.
Server suppen med en skje fløte og krutongene på toppen. Vel bekomme!