Handlekurv (0) 0 Handlekurv

Din handlekurv er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

Gå til handlekurv
ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Deilig appelsinmarmelade

Oppskrifter

Ingredienser:

  1. 900 g økologiske appelsiner (4 til 6 stk.)

  2. saft og finrevet skall av én sitron

  3. 1,5 l vann

  4. 1,7 kg granulert sukker

iCook -utstyr brukt: 8 L Dutch oven

Tilberedning:

  1. Vask appelsinene og sitronen og skjær appelsinene i tynne skiver på 2,5 mm. Tips: bruk et mandolinjern for å få ensartede, tynne skiver. Pass på å fjerne kjernene etter hvert som du skjærer skivene.

  2. Legg appelsinskivene oppå hverandre og skjær dem i fire deler. Legg appelsinbitene i gryten og tilsett revet sitronskall, sitronsaft og vann. Kok opp over høy varme og la det fosskoke i 10 minutter.

  3. Reduser varmen til blandingen småkoker og kok i 40 minutter eller til frukten er svært mør. Rør ofte under kokingen.

  4. Skru opp varmen til blandingen fosskoker igjen, og tilsett sukkeret. Rør blandingen kontinuerlig i ca. 15–20 minutter, eller til den har mørknet. Ta et tefat ut av fryseren og test om marmeladen stivner (se artikkelen).

  5. Ta gryten av varmen og la den stå i 15 minutter. Rør innimellom, og hell deretter marmeladen på varme glass med en øse. Skru lokkene tett til og la marmeladen stå til den er avkjølt.

Last ned oppskriften her i PDF-format / som ePub

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår