Ingredienser:
500 g friske bringebær
800 g granulert sukker
iCook-utstyr brukt: senior sauté pan, 4 L stock pot and lid
Tilberedning:
Forvarm ovnen til 120 °C og hell sukkeret i pannen. Varm i ovnen i 15 minutter.
Legg bringebærene i den store gryten og kok opp over høy varme. Knus bærene med en potetstapper mens de koker opp, og kok i ett minutt under konstant omrøring. Tips: De yngste familiemedlemmene setter gjerne pris på at du siler ut frøene før du fortsetter.
Tilsett det varme sukkeret i gryten og kok til blandingen blir geleaktig. Sjekk om det rynker seg med et tefat (se artikkelen).
Ta gryten av varmen og la den stå i 15 minutter. Rør innimellom, og hell deretter syltetøyet på varme glass med en øse. Skru lokkene tett til og la syltetøyet stå til det er avkjølt.
Last ned oppskriften her i PDF-format / som ePub