Handlekurv (0) 0 Handlekurv

Din handlekurv er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

Gå til handlekurv
ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Tradisjonell tyrkisk rullepai – Rulo Börek

Oppskrifter

Vanskelighetsgrad: Lett
Du trenger: iCook 30 cm non-stick stekepanne, iCook knivsett med fem kniver
Denne enkle og allsidige oppskriften er laget av Seval Karatay fra Istanbul i Tyrkia. Hun sier: «Denne böreken er vanligvis stekt i ovnen, men det er enklere og mer økonomisk å steke den i en iCook panne.»

Ingredienser til sausen:

  1. 2 store, runde plater med filodeig

  2. 2 egg

  3. 5–6 ss yoghurt

  4. 50 ml olivenolje

  5. 1–2 ss eddik

Ingredienser til fyllet: Du kan variere fyllet etter smak. Her er noen forslag fra Seval:

Ostefyll:

  1. 200–250 g oppsmuldret fetaost

  2. En halv bunt hver av finhakket persille og fennikelurt

  3. 1 ts chiliflak

  4. Bland sammen alle ingrediensene og rull dem inn i deigen.

Spinatfyll:

  1. 500 g vasket og finhakket spinat som er gnidd inn med salt

  2. 100 g oppsmuldret fetaost

  3. Salt, sort pepper og timian etter smak

  4. Bland sammen alle ingrediensene og rull dem inn i deigen.

Kjøtt- og grønnsaksfyll:

  1. 250 g kjøttdeig

  2. 1 middels stor løk, i små terninger

  3. 1 middels stor purre, finhakket

  4. 1 middels stor gulrot, revet

  5. Stek alle ingrediensene sammen og tilsett salt, sort pepper og chiliflak etter smak. Avkjøl litt og rull blandingen inn i deigen.

Potetfyll:

  1. 3 middels stor poteter, revet

  2. 1 middels stor løk, i små terninger

  3. Stek de to ingrediensene sammen og tilsett salt, sort pepper og chiliflak etter smak. Avkjøl litt og rull blandingen inn i deigen.

Fremgangsmåte

  1. Skjær de to store, runde platene med filodeig i to.

  2. Bland egg, yoghurt, olivenolje og eddik i en bolle og pensle blandingen utover de fire deighalvsirklene.

  3. Lag fyllet og legg en fjerdedel av det langs den rette siden av deigen. Rull deigen sammen.

  4. Hell litt olivenolje i pannen og legg deigpølsen i midten. Den skal forme starten på en spiral. Gjenta med resten av filoarkene og fortsett å bygge spiralen i pannen.

  5. Pensle resten av sausen over den spiralformede paien. Legg lokk på pannen og sett den over lav til middels varme til deigen har blitt gyllenbrun. Vend den opp-ned ved hjelp av en stor tallerken og stek den andre siden på samme måte. Så snart den er gyllenbrun på begge sider er den klar til servering!

Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

Beslektet innhold

Lammetandoori – tradisjonelt kjent som tandir kebab

Oppskrifter

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår