Tilberedning og steke-/koketid: 30 minutter
Kjøletid: 4 timer
Ingredienser:
200 g mørk sjokolade, hakket, pluss 50 g ekstra for servering
100 g melkesjokolade, hakket
3 spiseskjeer usaltet smør i terninger
500 ml ekstra fet kremfløte
3 spiseskjeer strøsukker
4 store eggeplommer
1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
150 g bjørnebær
Tilberedningsmetode:
Legg begge sjokoladene, smøret og 60 ml fløte i en iCook-blandebolle og sett den over en halvfylt iCook 3-literspanne med vann som småkoker.
Rør blandingen til den blir myk og jevnt smeltet før du fjerner den fra varmen og setter den til avkjøling.
I mellomtiden visper du resten av fløten i en større iCook-blandebolle til den blir fast. Bland eggeplommene med sukkeret og vaniljeekstrakten i en separat bolle til den blir lys og tykk (2–3 minutter).
Visp den smeltede sjokoladeblandingen gradvis inn i eggeplommeblandingen til den blir myk og jevn.
Vend omtrent én tredjedel av den piskede fløten inn i sjokoladeblandingen og vend deretter i resten til det ikke er noen synlige streker av fløte igjen; sett av omtrent 2–3 spiseskjeer med pisket fløte til pynten.
Fordel moussen i fire serveringsglass. Dekk til og la dem kjøle ned i 4 timer; den piskede fløten du har satt av skal også kjøles ned.
Når du er klar til å servere dem, topper du hvert mousseglass med den piskede fløten du har satt av samt noen bjørnebær. Rasp litt mer mørk sjokolade over det hele før servering.