Tilberednings- og koke-/steketid: 1 time og 45 minutter
Ingredienser:
120 g usaltet smør, mykt
1 håndfull bladpersille, grovhakket
1 liten håndfull timian, grovrevet
1 liten håndfull rosmarin, grovrevet
1 hel kylling, ~1.5 kg, trimmet med kråsen fjernet
2-3 store gulrøtter, skrellet og skjært i staver
2-3 store pastinakker, skrellet og delt i to
2 spiseskjeer olivenolje
Salt og nykvernet svart pepper
Tilberedningsmetode:
Forhåndsvarm stekeovnen til 180°C (160° varmluft).
Bland smøret med persillen og legg til omtrent halve mengden timian og rosmarin i iCook Blender. Krydre med salt og pepper.
Løft skinnet fra kyllingbrystet forsiktig ved hjelp av fingrene.
Plasser urtesmøret forsiktig mellom det separerte skinnet og kyllingbrystet. Legg kyllingen på en seng av gulrøtter, pastinakker og det som er igjen av urter på et stekebrett.
Gni inn olivenolje på utsiden av kyllingen. Krydre med salt og pepper.
Plasser dette i iCook 4-litre Stock Pot og stek i omtrent 1 time og 20 minutter (væsken som kommer ut må være klar når du stikker i den tykkeste delen av låret).
Ta ut av stekeovnen. Dekk til med aluminiumsfolie i 10 minutter før servering.
Ovnsstekt kylling med urter under skinnet (som PDF / som ePub )