Tilberednings- og koke-/steketid: 1 time
Ingredienser:
2 store søtpoteter, skrellet og skjært opp i terninger
100 ml olivenolje pluss 2 spiseskjeer ekstra
2 spiseskjeer hvitvinseddik
1 klype sukker
1 teskje Dijon-sennep
450 g grønnkål, hakket og med tykke stenger fjernet
1 hvitt flatbrød skjært i brede striper
125 g fetaost, tappet for vann og skjært i grove terninger
4 spiseskjeer granateplekjerner
3 spiseskjeer pekannøtter
Salt og nykvernet svart pepper
Tilberedningsmetode:
Forhåndsvarm stekeovnen til 180°C (160° varmluft).
Legg søtpotetene med 2 spiseskjeer olivenolje, og litt salt og pepper etter smak, på stekebrettet.
Stek i 30–40 minutter, bland og vend dem når halve tiden har gått, til de er møre når du setter kniven mot dem, og de begynner å få farge i kantene.
I mellomtiden visper du sammen eddik, sukker og sennep med litt salt og pepper i en stor iCook-bolle til sukkeret og saltet har blitt løst opp.
Visp inn 100 ml olivenolje gradvis til dressingen har tyknet og emulgert. Legg til kålen og bland den inn i dressingen med hendene.
Stek flatbrødstrimlene i en tørr iCook Sauté-panne på moderat varme og vend om av og til. Fjern fra varmen.
Ta ut søtpotetene fra ovnen når de er klare. La dem kjøle seg litt før du legger til kål, fetaost, granateplekjerner og pekannøtter, og bland godt.
Fordel mellom tallerknene og legg de stekte flatbrødstrimlene på toppen før servering.
Festlig salat av grønnkål, ovnsbakt søtpotet og pastinakk med feta, pekannøtter og granateple (som PDF / som ePub )