Handlekurv (0) 0 Handlekurv

Din handlekurv er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

Gå til handlekurv
ABOER I FOKUS

Festgulasj med melboller, vårsalat og pære med tranebærfyll

Oppskrifter

Tilberedningstid: 30 minutter, koke-/steketid: 2,5 timer

Ingredienser til maissalat og tranebærfylte pærer:

  1. 2 små, modne pærer

  2. 4 dessertskjeer med tranebærsyltetøy

  3. 200 g vårsalat

  4. Til salatdressingen: 1 spiseskje sennep, 2 spiseskjeer honning, 4 spiseskjeer balsamicoeddik, 6 spiseskjeer jomfruolje

Tilberedningsmetode:


Pærer med tranebærfyll: Vask pærene, del dem i to og fjern stilker og kjerner. Plasser en dessertskje med tranebærsyltetøy i hulrommet.

Maissalat: Vask salaten. Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Ingredienser til melboller:

  1. 4 daggamle rundstykker

  2. 2 mellomstore egg

  3. 2 dl melk

  4. En halv løk

  5. 30 g persille

  6. 2 spiseskjeer smør

  7. Salt og malt pepper

  8. En klype muskat

Tilberedningsmetode:

  1. Finhakk løken og stek den lett i smøret. Ha i melken og varm opp, men ikke kok opp. Ha i krydderne.

  2. Hell denne blandingen i en bolle med oppskårne rundstykker, og ha i persillen. Bland alt sammen, og la blandingen stå i 10 minutter så væsken trekkes inn i brødet.

  3. Ha i eggene, og bland godt med hendene. Kna til en fast deig. Fukt hendene, og rull åtte boller på størrelse med en tennisball.

Ingredienser til festgulasj:

  1. 1 kg oksegulasj

  2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje

  3. 1 løk

  4. 1 gulrot

  5. 2 hvitløksfedd

  6. 1 spiseskje mel

  7. 1 kanelstang

  8. 7 nellikspiker

  9. 1 stjerneanis

  10. 3 einebær

  11. 1 laurbærblad

  12. 1 kvist rosmarin

  13. 3 kvister timian

  14. 1 økologisk appelsin

  15. 2 spiseskjeer honning

  16. 150 ml fruktig rødvin

  17. 150 ml oksebuljong

  18. Salt og pepper

Tilberedningsmetode:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulroten og skjær den i skiver. Vask appelsinen i varmt vann, riv skallet og klem ut juicen, og sett begge til side.

  2. Legg kanel, nellikspiker, laurbærblad, stjerneanis, bær, rosmarin, timian og revet appelsinskall i et teegg, og lukk det. Du kan også bruke et te- eller kaffefilter og lukke med en klemme eller hyssing.

  3. Stek kjøttet litt om gangen i iCook-wokken på høy varme uten olje, og ta det ut av pannen.

  4. Ha olje i wokken, og stek raskt løk, hvitløk og gulrot. Ha i kjøttet og melet og la det svette litt. Hell oppi vinen, buljongen og appelsinjuicen. Legg oppi teegget eller krydderposen, og smak til med salt og pepper. Sett på lokket, og la koke i 1 time. Mens det koker, kan du gjøre klar melbollene (se ovenfor).

  5. Etter én time: Ta forsiktig av lokket på wokken og sett på dampstativet. Legg melbollene på stativet. Sett på lokket igjen, og forsegl med VITALOK. La småkoke i en time til.

  6. Ta forsiktig av lokket, og legg de tranebærfylte pærene i pannen. Sett på lokket igjen, og la småkoke i 20 minutter til.

Servering av hele retten:

Fordel vårsalaten på fire tallerkener og hell forsiktig over litt dressing. Plasser deretter de tranebærfylte pærene oppå salaten. Legg to melboller på hver tallerken, pluss gulasjen med rikelig med saus.

Last ned oppskriften her som PDF som ePub

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår