Tilberedningstid: 30 minutter, koke-/steketid: 2,5 timer
Ingredienser til maissalat og tranebærfylte pærer:
2 små, modne pærer
4 dessertskjeer med tranebærsyltetøy
200 g vårsalat
Til salatdressingen: 1 spiseskje sennep, 2 spiseskjeer honning, 4 spiseskjeer balsamicoeddik, 6 spiseskjeer jomfruolje
Tilberedningsmetode:
Pærer med tranebærfyll: Vask pærene, del dem i to og fjern stilker og kjerner. Plasser en dessertskje med tranebærsyltetøy i hulrommet.
Maissalat: Vask salaten. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Ingredienser til melboller:
4 daggamle rundstykker
2 mellomstore egg
2 dl melk
En halv løk
30 g persille
2 spiseskjeer smør
Salt og malt pepper
En klype muskat
Tilberedningsmetode:
Finhakk løken og stek den lett i smøret. Ha i melken og varm opp, men ikke kok opp. Ha i krydderne.
Hell denne blandingen i en bolle med oppskårne rundstykker, og ha i persillen. Bland alt sammen, og la blandingen stå i 10 minutter så væsken trekkes inn i brødet.
Ha i eggene, og bland godt med hendene. Kna til en fast deig. Fukt hendene, og rull åtte boller på størrelse med en tennisball.
Ingredienser til festgulasj:
1 kg oksegulasj
2 spiseskjeer vegetabilsk olje
1 løk
1 gulrot
2 hvitløksfedd
1 spiseskje mel
1 kanelstang
7 nellikspiker
1 stjerneanis
3 einebær
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
3 kvister timian
1 økologisk appelsin
2 spiseskjeer honning
150 ml fruktig rødvin
150 ml oksebuljong
Salt og pepper
Tilberedningsmetode:
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulroten og skjær den i skiver. Vask appelsinen i varmt vann, riv skallet og klem ut juicen, og sett begge til side.
Legg kanel, nellikspiker, laurbærblad, stjerneanis, bær, rosmarin, timian og revet appelsinskall i et teegg, og lukk det. Du kan også bruke et te- eller kaffefilter og lukke med en klemme eller hyssing.
Stek kjøttet litt om gangen i iCook-wokken på høy varme uten olje, og ta det ut av pannen.
Ha olje i wokken, og stek raskt løk, hvitløk og gulrot. Ha i kjøttet og melet og la det svette litt. Hell oppi vinen, buljongen og appelsinjuicen. Legg oppi teegget eller krydderposen, og smak til med salt og pepper. Sett på lokket, og la koke i 1 time. Mens det koker, kan du gjøre klar melbollene (se ovenfor).
Etter én time: Ta forsiktig av lokket på wokken og sett på dampstativet. Legg melbollene på stativet. Sett på lokket igjen, og forsegl med VITALOK. La småkoke i en time til.
Ta forsiktig av lokket, og legg de tranebærfylte pærene i pannen. Sett på lokket igjen, og la småkoke i 20 minutter til.
Servering av hele retten:
Fordel vårsalaten på fire tallerkener og hell forsiktig over litt dressing. Plasser deretter de tranebærfylte pærene oppå salaten. Legg to melboller på hver tallerken, pluss gulasjen med rikelig med saus.