Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS

Lær å like fettsyrer med omega-3

Vitaminer og kosttilskudd

Hvordan omega-3-fettsyrer kan hjelpe deg på veien mot en sunnere livsstil.

Et kosthold med lite fett er én måte å bedre helsen på. Eller er det det? De fleste vil være enige med at å kutte ut så mye fett som mulig er viktig. Men ikke alle fettstoffer er dårlige for deg. Noen kan faktisk forhindre sykdom, forbedre velvære og hjelpe deg med å absorbere vitaminer bedre. Har du noen gang hørt om omega-3-fettsyrer? De er "gode fettstoffer" som er viktige for at kroppen vår skal fungere skikkelig.
Det finnes tre typer flerumettede omega-3-fettsyrer: alfalinolensyre (ALA), dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA).

Så hva gjør omega-3-fettsyrer?

De spiller en viktig rolle i å støtte en rekke ulike kroppsfunksjoner. Å hjelpe cellemembranutvikling, som igjen styrker immunforsvaret vårt, er én av dem. ALA bidrar til å opprettholde normale blodkolesterolnivåer. EPA og DHA bidrar til at hjertet fungerer som normalt.

Særlig DHA virker å være en "all-rounder". Den bidrar også til vedlikehold av normalt øyesyn og normal hjernefunksjon.


God ernæring gjør hele forskjellen

Så får du i deg nok "gode fettstoffer"? Beriker du kroppen med omega-3-fettsyrer? Ta en titt på kostholdet ditt. Det er enklere enn du tror å øke inntaket av omega-3.
Fiskeoljer er kilden til omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Selv om disse kan produseres i vår egen kropp, anbefales det at du spiser to porsjoner med fet fisk i uken. Prøv å inkorporere ål, sild, laks, hyse eller tunfisk i kostholdet ditt. Såkalt "beriket mat" er også en mulighet hvis du ikke liker fisk eller har problemer med å få tak i fisk. Denne maten er tilsatt DHA, f.eks. appelsinjuice, melk eller egg. Med ALA, som ikke kan produseres i kroppen, er det særlig viktig å velge matvarer som inneholder nok porsjoner av syren. ALA finnes i nøtter, bønner og frø, men også i vegetabilske oljer laget av linfrø, gresskarfrø, valnøtter, raps, soyabønner eller oliven.
Som du kan se er det ganske enkelt å få i seg nok omega-3-fettsyrer bare ved å justere kostholdet ditt. Men for de som kanskje hopper over måltider på grunn av en travel hverdag, er det ikke alltid like lett å spise slik man bør. Det kan være stunder, som f.eks. når du er syk eller på vei tilbake fra sykdom, der kroppen har større behov for ekstra næringsstoffer. Da kan kosttilskudd være et alternativ. NUTRIWAY Omega-3 Complex kan hjelpe deg med å få i deg nok essensielle fettsyrer som kroppen trenger for å støtte og forbedre velværet ditt på daglig basis.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår