Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Den fullstendige veiledningen til D-vitamin om sommeren

Vitaminer og kosttilskudd

Finn ut hvorfor du ikke bør glemme solskinnsvitaminet selv når solen skinner.

Når solen skinner fra skyfri himmel og luften er varm, kan D-vitaminmangel ofte føles irrelevant. Hvorfor bekymre seg for solskinnsvitaminet når du får mer enn nok sol? Men alt er ikke alltid som det ser ut.

Det du trenger å vite

For det første er D-vitamin nyttig på mange måter: Det spiller for det eksempel en viktig rolle i celledelingsprosessen og bidrar til å opprettholde normal benbygning, tenner og muskelfunksjon, normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor og at immunsystemet fungerer normalt.

For det andre forekommer det ikke naturlig i særlig mange matvarer, men kan produseres endogent. Det betyr at kroppene våre kan syntetisere D-vitamin når ultrafiolette stråler treffer huden vår. Faktisk kan det å være ute i solen i 30 minutter om dagen (uten solbeskyttelse) fylle hele vårt behov for D-vitamin.*

Sommerens dilemma

Når man vet alt dette, kan det virke overraskende at en omfattende, EU-finansiert studie fant at D-vitaminmangel er utbredt blant 40,4 % av befolkningen i Europa, uavhengig av alder, etnisitet og breddegrad.** Om vinteren er synderne helt tydelige: dagene blir korte og vi tilbringer mye av tiden vår innendørs. Men hva med sommeren?

© iStockphoto

Siden ultrafiolette stråler ikke er bra for huden og til og med kan få den til å aldres for tidlig, råder ekspertene oss til å bruke solbeskyttelse og unngå solen når den er på sitt sterkeste. Når vi gjør det, reduserer vi imidlertid D-vitaminsyntesen i huden. Lurer du på hvorfor? Ta en titt på denne videoen , som demonstrerer problemet og tilbyr en løsning. Så hva nå?

Tre måter å få i seg D-vitamin om sommeren

  1. Fet fisk: laks, tunfisk og makrell, samt ulike former for fiskeleverolje (tran) er gode kilder til det fettløselige vitaminet.

  2. Egg og ost: Det finnes også små mengder D-vitamin i eggeplommer, okselever og enkelte typer ost.

  3. Kosttilskudd: En god måte å fylle eventuelle huller i næringstilførselen på, er med et eget kosttilskudd med D-vitamin. Med D-vitamin fra to naturlige kilder, inkludert gjær som er drevet frem hos en NutriCertTM -sertifisert partner, er NUTRIWAYTM Vitamin D en enkel og effektiv måte å løse sommerdilemmaet på.

For å sikre at du får din daglige dose av solskinnsvitaminet uansett årstid, bør du benytte deg av NUTRIWAY Vitamin D,

* Mengden D-vitamin som produseres i huden ved hjelp av solen, kan påvirkes av breddegrad, årstid, ozonlaget, skyer, overflateforhold, klær, hudfarge og alder. Kilde: EFSA NDA Panel, 2016. Scientific opinion on dietary reference values for vitamin D. EFSA Journal 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547; https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2016.4547

** Kilde: Cashman KD, Dowling KG, et al. Vitamin D deficiency in Europe:pandemic? Am J Clin Nutr (2016) 103(4):1033–44.10.3945/ajcn.115.120873.

Beslektet innhold

Øk fuktnivået

Skjønnhet

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår