Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS

Solskinn rett i hånda

Vitaminer og kosttilskudd

Vitamin D er viktig for helsen på mange ulike måter

Hadde det ikke vært deilig å bruke hele dagen på å sole seg? Bare nyte det hele med beina opp og øynene lukket? I tillegg til å være avslappende, er det en flott måte å få i seg vitaminer på. Dessverre er det ikke realistisk i dagens travle verden. Det du kanskje ikke vet, er at tiden du bruker utendørs muligens er viktigere enn du tror. Eksponering for sollys gjør at kroppen vår kan produsere vitamin D, som er viktig for vår generelle helse.

Vitamin D støtter blant annet skjelettstrukturen og tennene ved å bidra til at kalsium absorberes samtidig som det også hjelper til med å ivareta musklenes og immunforsvarets normale funksjon. Med dette i tankene, er det kanskje litt skummelt å høre resultatene fra en nylig europeisk studie i stor skala, som kom fram til at vitamin D-mangel forekommer blant 40,4 % av den europeiske befolkningen, uavhengig av alder, etnisitet og breddegrad.* American Journal of Clinical Nutrition, som publiserte artikkelen  Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? konkluderte, «Vitamin D-mangel er synlig gjennom hele den europeiske befolkningen og sprer seg med en hastighet som er bekymringsverdig.»

*Cashman KD, Dowling KG, et al. Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? Am J Clin Nutr (2016) 103(4):1033–44.10.3945/ajcn.115.120873

Innendørs livsstil

Selv om vi kanskje ikke vil innrømme det, tilbringer vi mesteparten av livet vårt innendørs. Kontoret, treningssenteret, restauranter, kinoer, hjemme – disse stedene dominerer tiden vår. Siden vitamin D produseres av kroppen når huden eksponeres for sollys, eller til og med vanlig dagslys, vil tiden vi bruker innendørs redusere denne eksponeringen. Dette gjelder spesielt om høsten og vinteren, når færre timer med dagslys og heldekkende klær mot kulden gjør problemet enda verre.

Solenergi

Rundt 30 minutter med daglig sollys på armer og ansiktet, uten solkrem, vil vanligvis dekke vårt daglige behov for vitamin D**. Sommeren er en flott tid for å være utendørs og i solen, men det er da vi prøver å følge rådene om å minimere risikoen for solbrenthet eller andre UV-skader ved  å ikke gå utendørs mellom kl. 11 og 15. De av oss som går utendørs, følger rådene til eksperter og bruker solkrem for å beskytte oss mot UV-stråling. Dette er perfekt for å unngå solbrenthet og for tidlig aldring, men det reduserer også vitamin D-produksjonen i huden vår.

**Mengden vitamin D som produseres i huden ved hjelp av solen, kan påvirkes av breddegrad, sesong, ozonlaget og skyer, overflatekarakteristikk, klær, hudfarge og alder. Kilde: EFSA NDA Panel, 2016. Scientific Opinion: Dietary reference values for vitamin D . EFSA Journal 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547

To aktive ingredienser fra naturlige kilder av høy kvalitet utgjør det daglige kosttilskuddet NUTRIWAY Vitamin D: ergokalciferol (D2) og kolekalciferol (D3).

Hjelpen er her

Ingen grunn til panikk: det er faktisk ikke så vanskelig å dekke dine vitamin D-behov. I tillegg til eksponering for sollys, finnes det også matvarer som inneholder vitaminet naturlig. Noen av disse er fet fisk, okselever, ost og eggeplomme. Hva hvis du ikke spiser nok av dette til å oppnå dagsbehovet? Det finnes et annet, ypperlig alternativ: NUTRIWAY™ Vitamin D. Kosttilskuddet gir en ekstra dose på 15μg (600IU) vitamin D, utvunnet fra 100 % naturlige ingredienser. En av ingrediensene som brukes er en næringsrik gjær som utvikles på et NutriCert™-sertifisert partneranlegg. Gjæren er en svært konsentrert kilde for vitamin D og hjelper med å skape et tilskudd som er nærmere det allsidige næringsinnholdet som finnes naturlig i kostholdet enn andre tilskudd som kun inneholder isolert D-vitamin. Dette vil si at du kan stole på at NUTRIWAY vil hjelpe deg med å dekke eventuelle ernæringsmangler og støtte ditt generelle velvære.

Bare ta en liten tablett med vann hver dag, når som helst. Så enkelt er det! Få solens krefter rett i hånda med NUTRIWAY Vitamin D.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår