Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS

5 måter å støtte immunforsvaret på

Aktiv livsstil

Ta immunforsvaret ditt til neste nivå med noen enkle livsstilsendringer.

Du har sikkert hørt mye i disse dager om hvordan du kan beskytte utsiden av kroppen for å holde deg frisk med alt fra håndvask og sosial avstand til vasking av alle flater for å holde virusene på avstand. Men hva med innsiden av kroppen? Immunforsvaret er kroppens glemte helt. Les videre for å lære mer om fem enkle måter å støtte immunforsvaret ditt på.

1. Fyll på med solskinnsvitaminet

Vitamin D, også kjent som solskinnsvitaminet, støtter ikke bare en sterk benbygning og hjertehelsen, det hjelper også immunforsvaret. En av de mest populære måtene å tilegne seg dette vitaminet på, er – som kallenavnet tilsier – å være ute i solen. Selv om de fleste av oss nå må holde oss innendørs, kan du fremdeles komme deg ut eller finne en solflekk ved et vindu hjemme (bare ikke glem solfaktoren selv om du sitter bak glass). Du kan også få vitamin D fra kostholdet ved å spise laks, sild, sopp, rødt kjøtt, meieriprodukter og eggeplommer.

2. Beveg deg

Trening hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer. Det er derfor WHO anbefaler at voksne mellom 16 og 64 trener 300 minutter moderat kondisjonstrening eller 150 minutter intens kondisjonstrening per uke. Det finnes utallige treningsøvelser du kan gjøre hjemme for å oppfylle målet om 300 minutter, uansett hvor stor eller liten plass du har, og du kan gjøre det lettere å se målet ved å bryte det ned til 45 minutter hver dag, eller en time hvis du bare vil trene fem dager i uken. Husk at variasjon er viktig hvis du vil opprettholde motivasjonen, så prøv ulike ting som for eksempel yoga, høyintensiv intervalltrening, en rask tur eller til og med litt hagearbeid.

3. Spis regnbuen

Det er lett å begynne å småspise hele dagen, og for det meste forsyner vi oss med alt annet enn frukt og grønnsaker. Det kan føre til ernæringsmessige hull i kostholdet. For å holde alt så balansert som mulig, bør du passe på at du spiser så mange fargerike frukter og grønnsaker som mulig.

© Shutterstock
  1. Vitamin C er ekstremt verdifullt når deg gjelder å styrke immunforsvaret. Du finner denne hardtarbeidende antioksidanten i brokkoli, grønnkål, paprika og sitrusfrukter, inkludert kiwi.

  2. Vitamin E er en annen antioksidant som er godt for helsen generelt, så husk å legge til spinat, avokado, olivenolje og mandler på tallerkenen.

  3. Omega-3 bidrar til å opprettholde normal funksjon i immuncellene. Ta for deg av laks, makrell, sardiner og linfrø for å fylle opp lagrene med denne essensielle fettsyren.

4. La både kropp og hode få hvile

Det som foregår i hodet ditt, kan påvirke det som skjer i kroppen. Stress kan hemme kraften i immunforsvaret, så å finne måter å håndtere stress på, er spesielt viktig. Du kan ikke la være å følge med på nyhetene, men du kan styre hvordan du håndterer dem. Prøv å begrense eksponeringen for nyheter til én gang om morgenen og én gang om kvelden. Det er også viktig å ta pulsen på deg selv nå og da og ikke bare la dagene fly forbi, så prøv å finne litt tid til stille ettertanke. Nyt en kopp te på balkongen eller i hagen, hør på favorittmusikken din eller bruk en meditasjonsapp for 10 minutters zen. Hvis du har en skrivebordsjobb, bør du gå litt bort fra skjermen omtrent en gang i timen for en rask strekk, og avslutt arbeidsdagen med et nedtrappingsrituale med litt lett yoga før du legger deg.

© Getty Images

5. Sov godt

God søvn er helt essensielt for å reparere cellene i kroppen, og hvis du ikke får nok søvn, kan det svekke kroppens forsvarsevne. Forskningen viser at vi naturlig sover i 90-minutters sykluser og føler oss mer oppfrisket og energiske når vi våkner på slutten av en slik syklus enn hvis vi våker midt i. Det finnes en rekke apper som kan fastsette når det er ideelt for deg å legge deg, basert på når du må stå opp om morgenen. Hvis du sliter med å sovne og å sove lenge nok, kan du prøve en øyemaske i silke hvis soverommet ikke er helt mørkt (silken vil også bidra til å redusere fine linjer), og bruk behagelige ørepropper hvis du sover sammen med en støyende partner!

Beslektet innhold

7 metoder for å opprettholde treningsrutinene

Aktiv livsstil

Mer

Skap en spaopplevelse hjemme

ARTISTRY

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår