Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Stocksy

Inspirer barna til å spise (mer) fisk

Ernæring & velvære

Omega-3 er svært viktig for å vedlikeholde et sunt kosthold for barn. Her forklarer vi hvorfor og hvordan du bør oppmuntre barna til å spise mer fisk.

Når du lager mat til barna, vil du helst lage mat som er bra for barnas vekst og utvikling. Du planlegger nøye hva du skal lage til neste måltid og passer på å inkludere nok frukt og grønnsaker. Men hva med fisk? Har du tenkt på hvor viktig omega-3 i fisk er for et velbalansert kosthold for barn?

Helsefordeler ved å spise fisk

Som voksen vet du sannsynligvis at fisk er en viktig del av kostholdet ditt. Men hvorfor er det også bra for barns kosthold? Her er et par viktige grunner:

  1. Fisk er en god proteinkilde som bidrar til vedlikehold og vekst av muskelmasse

  2. Det inneholder A-vitamin som bidrar til å vedlikeholde synsevnen

  3. Fisk inneholder D-vitamin som bidrar til et normalt kalsiumnivå i blodet

  4. Jod bidrar til en normalt fungerende, energigivende metabolisme

  5. Fisk inneholder jern som er nødvendig for å lage nye blodceller

  6. Fet fisk som laks, ørret, makrell og fersk tunfisk er gode kilder til omega-3 fettsyrer som EPA og DHA

Slik introduserer du (mer) fisk i kostholdet til barna

Noen ganger har ikke barnas smaksløker blitt vant til fisk ennå, men med den rette innstillingen til fiskemåltider, går det godt an å forandre på dette!

© iStockphoto

1. Start med fisk som ikke smaker for sterkt

Hvit fisk er ofte mest nøytral på smak. Introduser barna til fisk som torsk, sei, havabbor og kveite til å begynne med. Gjør det enkelt ved å tilsette litt salt og pepper og steke fisken i panne. Med en sunn, yoghurtbasert tartarsaus og søtpotetfries som tilbehør, blir dette en fristende rett som barna sikkert får lyst til å smake på.

2. Involver barna i tilberedningen

En annen morsom måte å få barna til å spise mer fisk på, er å la dem være med på å lage middagen. Kanskje barna kan være med å panere fiskefiletene, eller til og med (med litt hjelp) snu fisken i stekepannen?

3. La barna bygge opp sitt egen måltid

Tacodagen er alltid en morsomt dag for barna. Så hvorfor ikke prøve fisketacos? Stek en panert torskefilet i stekepanne med olivenolje, eller under grillen. Fordel noen toppinger i små skåler, for eksempel revet kål, avokado, finhakket tomat og frisk lime, og la barna fylle sine egne tacoskall.

4. Prøve en ny vri på laksen

Burgere er alltid populære hos barna, så hvis du vil ha dem til å spise mer laks, er dette en smart måte å gjøre det på. Finhakk laksefilet uten skinn (eller bruk pulsfunksjonen på en kjøkkenmaskin). Tilsette en spiseskje majones, en teskje sennepspulver, litt finhakket persille og løk og brødsmuler for å binde farsen. Form farsen til passende store burgere og sett i kjøleskap til de skal stekes. Server lakseburgerne i hamburgerbrød med tynne agurkskiver og tartarsaus.

Et flott Nutriway™-produkt for barn!

Hvis ideene over ikke virker, og du fremdeles er bekymret for at barna ikke får i seg nok omega-3 gjennom kosten, er Nutriway™ Kids Omega-3 tyggetabletter det perfekte kosttilskuddet for deg. Et velsmakende kosttilskudd for barn, som inneholder omega-3 fettsyrer fra fiskeolje fra bærekraftige kilder. I tillegg inneholder de myke tyggetablettene også D-vitamin som støtter normal skjelettutvikling hos barn.

Takket være den gode fruktsmaken vil ikke barna en gang mistenke at de spiser noe ekstra sunt!

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår