Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Planetvennlige måter å feire Jordens dag på

Ernæring & velvære

Kravet om en bedre, grønnere jord er ikke lenger et valg, det er en nødvendighet. På Jordens dag i år vil Nutriway™-gårdene sikre at alle gjør sitt for å hjelpe planeten.

Jordens dag (som noen ganger forlenges til Jordens uke) er en dag som minner oss på å støtte innsatsen for å beskytte og bevare miljøet vi lever i. Det er en dag som feirer planetens rene, naturlige ressurser og oppmuntrer mennesker til å innarbeide bærekraft i hverdagen.

Temaet for årets Jordens dag er «Invester i planeten vår», og søkelyset settes på globale klimaendringer. I år oppmuntres vi alle til å handle (modig), utarbeide nye metoder (bredt) og implementere (rettferdig)

Hvordan ble Jordens dag til?

Jordens dag ble først markert i USA i 1970. Den ble grunnlagt av Gaylord Nelson, som på det tidspunktet var senator fra delstaten Wisconsin. Målet med denne nye merkedagen var å informere mennesker og rette oppmerksomheten mot miljøspørsmål.

Grunnleggelsen av Jordens dag oppmuntret til en ny bølge av fokus på miljøvern. En av grunnene til at Nelson skapte denne merkedagen, var at det ikke fantes noen juridiske eller forskriftsmessige mekanismer for å beskytte miljøet. Nelson ble oppmerksom på dette, og ba sine ansatte om å finne ut hvordan de kunne sponse miljøopplæring på høyskoler over hele landet.

20 år senere, i 1990, ble den globale Jordens dag markert for første gang. I dag anses den som en av de mest markerte merkedagene med over 190 land som deltar. Jordens dag er vidt anerkjent som den største sekulære markeringen i verden, brukt av over en milliard mennesker hvert år som en dag for handling for å endre menneskers atferd og skape globale, nasjonale og lokale politiske endringer.

© iStockphoto

Hvordan kan du hjelpe planeten på Jordens dag i år? (Og alle andre dager!)

Små endringer i handlingsmønster er alt vi trenger for å forbedre planetens nåværende tilstand. En enkel handling, som å bruke en resirkulerbar vannflaske, kan være veldig effektivt, fordi vannflasker av plast ofte ender opp på søppeldynga og utgjør et stort miljøproblem. Du kan også investere i gjenbrukbare handlenett og prøve å kjøpe mat som ligger i beholdere som kan brukes om igjen.

Gjør hjemmet ditt energieffektivt der det er mulig. Du kan gjøre dette med å anlegge en komposthaug, være påpasselig med energikrevende husholdningsapparater og til og med lufttørke klær og oppvask. Du kan spare planetens ressurser enda mer ved å begynne å rydde opp i nabolaget ditt, kjøre flere i bilen til jobb, ta kortere dusjer eller ha en kjøttfri mandag.

Dette er det Nutriway™-gårdene gjør – fra frø til kosttilskudd!

I over 80 år har Nutriway™-varemerket kombinert natur og vitenskap for å skape kosttilskudd som passer kundene deres. Nutriway™-gårdene er sertifisert organiske i henhold til amerikansk lov, og bruker bare de beste frøkvaliteter som er sertifisert som ikke genmodifiserte. For å dyrke næringsrike planter brukes ingen harde kjemikalier eller plantevernmidler. Alle plantene som brukes i kosttilskudd dyrkes i næringsmettet jord i samsvar med metoder for langsiktig bærekraftig landbruk. Jorden blir tilført næring med kompost, vekselbruk og dekkvekster. For å hjelpe plantene å vokse seg sunne og sterke brukes naturlige metoder til å holde skadelig ugress, insekter og rovdyr i sjakk.

«Ta vare på jorda. Ta vare på menneskene» er Nutriways motto. Gårdene har også sosiale programmer for ansatte og deres familier, og de ansatte er alle aktive medlemmer av lokalsamfunnene der de bor.

Vil du vite mer? Ta en kitt på disse 5 faktaene du ikke visste om Nutriway™-gårdene!

© Andrew Maguire

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår