Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Tre lag med immunforsvar

Ernæring & velvære

Hvorfor du bør balansere, i stedet for å styrke, immunforsvaret ditt i vinter …

Vinteren er her, og du vet hva det betyr: forkjølelses- og influensasesongen følger med på kjøpet. Men siden å kjempe med en forkjølelse ikke er morsomt, er det på tide å være proaktiv. Som de alltid sier: det beste angrep er et godt forsvar.

Å ta vare på immunforsvaret ditt kan være fordelaktig på flere måter. Det kan bidra til at du ikke får den samme forkjølelsen eller influensaen igjen, eller hjelpe deg å komme over en sykdom slik at du kan bli ditt gamle jeg igjen. La oss se nærmere på hva du kan gjøre med det:

Hva er immunforsvaret?

Du har kanskje hørt om at man kan styrke immunforsvaret. Det er faktisk litt villedende, fordi egentlig ønsker du et balansert immunforsvar, ikke et som er overstimulert. Til syvende og sist ønsker du å ta hånd om immunforsvaret ditt, ikke slåss mot det.

Immunforsvaret er et komplekst nettverk av celler og proteiner som samarbeider for å forsvare kroppen mot infeksjoner. Enkelte tegn på at immunforsvaret arbeider når du har influensa, er en rennende nese som bidrar til å vaske bakterier bort fra nesen, og feber når kroppen skrur opp varmen for å drepe viruset. En annen viktig ting å vite, er at immunforsvaret har tre lag.

© Stocksy
  1. Fysisk barriere – Førstelinjen i forsvaret består av hud, slimhinner, spytt, tårer, tarmvegger og tarmer. Disse barrierene fungerer som fysiske skjold som beskytter deg mot miljøet utenfor kroppen.

  2. Rask reaksjon – Den andre forsvarslinjen er den innebygde immuniteten i kroppen. Tenk på dette som beredskapstroppen som alltid er klar til å steppe inn. Den består av ikke-spesifikke celler som vil prøve å nøytralisere potensielt farlige inntrengere.

  3. Smart reaksjon – Den neste forsvarslinjen er det vi her hos Amway kaller den smarte reaksjonen, eller hvordan immunforsvaret tilpasser seg til nye sykdommer. Dette laget består av dine personlige superheltceller. Hver gang du blir forkjølet eller får influensa, vil cellene i denne tilpasningsdyktige delen av immunforsvaret finne ut hva slags virus eller bakterier du er utsatt for, og så utvikle nye celler som kan finne og tilintetgjøre de skadelige inntrengerne. Disse spesifikke cellene blir værende i kroppen, slik at neste gang du kommer i kontakt med nøyaktig samme virus eller bakterie, kan superheltcellene raskt eliminere dem.

Støtte til det komplekse immunforsvaret

Nå som du vet hvordan immunforsvaret fungerer, blir neste spørsmål hva du kan gjøre for å støtte det. Pass på at du får nok søvn og regelmessig mosjon (også ute, som for eksempel å gå en tur). Pass også på at du opprettholder et balansert og variert kosthold. Vi vet alle at dette av og til er lettere sagt enn gjort. Heldigvis finnes det en rekke kosttilskudd, vitaminer* og mineraler* som kan hjelpe deg å opprettholde immunforsvarets normale funksjon.

Grunnlagsprodukter - Enkelte produkter er utformet spesielt for å sikre et godt grunnlag. Det gjelder for eksempel viktige vitaminer og mineraler, som du kan finne i Nutriway™ Daily . I tillegg har vi Nutriway™ Balance Within™ , som inneholder to B-vitaminer til støtte for immunforsvaret, og som en ekstra fordel to ulike melkesyrebakterier.

Tilleggsprodukter – Det finnes en rekke andre vitaminer og mineraler som også kan være til hjelp hvis du føler at immunforsvaret ditt trenger litt ekstra støtte.

  1. Nutriway™ Vitamin C Plus : inneholder, som navnet tilsier, C-vitamin, som bidrar til at immunforsvaret fungerer normalt.

  2. Nutriway™ Vitamin D : D-vitamin bidrar til at immunforsvaret fungerer normalt.

  3. Amway Mineral Sticks Zinc

  4. Nutriway™ Garlic : Hvitløk har antibakterielle egenskaper. Ved å bruke dette produktet får du fordelen av hvitløk uten den ubehagelige lukten.

For de små: Det er viktig at barna dine har et sunt, balansert kosthold og en aktiv livsstil. Men hvis du føler at barna kan trenge litt ekstra støtte, har Nutriway™ også kosttilskudd som kan støtte barnas immunforsvar**, for eksempel Nutriway™ Chewable Multivitamin og Nutriway™ Kids Immunity Support Plus .

Ta vare på immunforsvaret ditt i vinter.

*Vitamin C, A, D, B6 og B12 samt folsyre, sink og jern bidrar til at immunforsvaret fungerer normalt. Hvis du ønsker mer detaljert informasjon om næringsinnholdet i hvert produkt, kan du gå til det enkelte produktets egne nettside.
**Vitamin D bidrar til at immunforsvaret fungerer normalt hos barn.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår