Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

4 måter å støtte immunforsvaret på

Ernæring & velvære

Dine søte små fortjener å gå gjennom de regntunge høstmånedene uten bekymringer.

Barn er modige oppdagelsesreisende i verden rundt seg, og bør kunne hoppe, springe, leke og klatre med masse energi og uten bekymringer. Immunforsvaret deres kan imidlertid fremdeles møte utfordringer. Faktisk er ikke immunforsvaret ferdig utviklet før de er omtrent 10 år gamle!

Men ikke bekymre deg for mye, det finnes måter å støtte barnas immunforsvare på som kan hjelpe dem å fortsatt glede seg over alt det barn liker best! Her er fire tips til hvordan du kan støtte dine barns immunforsvar:

1. Beskytt immunforsvaret deres

I løpet av det siste året har også voksne fått nok av all praten om håndvask, men bare det å holde hendene rene er virkelig effektivt.

Oppmuntre barna til å vaske hendene etter å ha lekt ute, tatt på kjæledyr eller snytt nesen, samt før og etter hvert måltid. For å gjøre håndvasken morsommere kan du la dem velge sine egne fargerike håndklær og såper med morsomme former og dufter.

© iStockphoto

2. Styrk kostholdet med sunn mat

En annen del av det å bygge opp et sterkt immunforsvar, er riktig ernæring. Gulerøtter, grønne bønner og appelsiner inneholder alle de immunitetsstyrkende fytonæringsstoffene som kalles karotenoider. Yoghurt er også et godt ekstramåltid med sunne proteiner som kan blandes med næringsrik frukt, havre eller nøtter. Velg naturell yoghurt fremfor smakssatt for å unngå tilsatt sukker.

Når du står i grønnsaksdisken og ser på utvalget, må du ikke glemme å legge paprika i handlevognen, siden de inneholder store mengder C-vitamin . Brokkoli er selvfølgelig også full av sunnhet og helse. Den styrker immunforsvaret som kilde til vitamin A, C og E samt antioksidanter. Spinat og asparges er andre grønnsaker som styrker immunforsvaret.

Problemet med ernæring for barn, er at selv om du vet alt om godsakene som finnes i maten du kjøper, er det veldig mulig at barna dine ikke er så entusiastiske til å spise sunt som du gjerne vil at de skal være. Hvis det er tilfellet, kan du finne noen få praktiske tips i denne artikkelen .

3. La dem få nok hvile

Søvn er helt kritisk for et motstandsdyktig immunforsvar. Undersøkelser1 har vist at søvnmangel kan redusere immunresponsen og redusere produksjonen av naturlige forsvarsceller som kan slåss mot virus og bakterier. Så pass på at barna for riktig mengde søvn for sin alter:

  1. Spedbarn (4–12 måneder): 12–16 timer

  2. Småbarn (1–2 år): 11–14 timer

  3. Førskolebarn (3–5 år): 10–13 timer

  4. Barneskolebarn (6–12 år): 9–12 timer

  5. Tenåringer (13–18 år): 8–10 timer

© Shutterstock

4. Støtt opp under kostholdet med kosttilskudd

Hvis du er ute etter ekstra støtte for dine barns immunforsvar, kan kosttilskudd være til god hjelp. Det er da du kan bruke Nutriway™ Kids Immunity Support* Plus:

  1. 4-i-1-produkt med mange fordeler, inneholder en god kombinasjon av D-vitamin', C-vitamin, sink og melkesyrebakterier.

  2. Praktiske pinnepakker med lettoppløselig pulver som gir en kjølende «WOW»-følelse på tungen.

  3. Produktet kan røres inn i kald mat eller drikke som for eksempel müsli eller juice.

Barn elsker den deilige, lett søte smaken av Nutriway™ Kids Immunity Support* Plus. Pulveret oppbevares i små poser som er lette å ha for hånden både hjemme og når dere er ute på vift. Du vil føle deg trygg på at barna har det bra gjennom hele året ved å støtte immunforsvaret deres.

1 «Partial night sleep deprivation reduces natural killer and cellular immune responses in humans», https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8621064/
* Vitamin D bidrar til normalt fungerende immunforsvar hos barn.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår