Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Stocksy

Gode tarmbakterier

Ernæring & velvære

Visste du at det finnes noe som heter gode bakterier i tarmene dine? Det du trenger å vite!

Hvis tanken på bakterier i tarmen høres skummelt ut, kan vi betrygge deg med en gang: Det er det ikke! Helt fra vi blir født, har vi mennesker både gode og dårlige bakterier som lever i fordøyelsessystemet vårt. Kombinasjonen av de to utgjør det vi kaller tarmfloraen, også kjent som mikrobiom. Nøkkelen til å ha disse bakteriene i kroppen, er balanse.

Hva er gode bakterier?

Levende, gode bakterier som finnes naturlig i kroppen, kalles melkesyrebakterier. De finnes i fermenterte matprodukter som yoghurt, surkål eller kombucha1. Du kan få melkesyrebakterier fra kosttilskudd også. Hovedforskjellen mellom de gode bakteriene i mat og i kosttilskudd, er at kosttilskuddene ofte har en veldig høy toleranse for syre.

Hvorfor trenger jeg bakterier i kroppen?

Når det gjelder tarmfloraen, spiller bakterier en viktig rolle. Floraen består av mikroorganismer som arbeider sammen. Det er her at de gode bakteriene konkurrerer med de dårlige om å bryte ned maten du spiser og gjør den om til de næringsstoffene kroppen trenger.

I tillegg kalles fordøyelsessystemet ofte «kroppens andre hjerne» fordi det har sitt eget nervesystem, også omtalt som det enteriske nervesystemet.

Slik kan du støtte immunforsvaret

Å opprettholde en god balanse av gode og dårlige tarmbakterier er viktig. Et sunt fordøyelsessystem er nøkkelen til å støtte immunforsvaret og føle deg bra. Du kan oppnå dette ved å spise riktig, leve et velbalansert liv og støtte et sunt kosthold med bestemte kosttilskudd.

© Getty Images

Tips om hvordan du kan støtte immunforsvaret

  1. Oppretthold et balansert kosthold med mye frukt og grønnsaker.

  2. Innta mye fiber gjennom hele dagen.

  3. Inkludert hel, ubehandlet mat i måltidene .

  4. Unngå for mye mat med mye sukker og mettet fett.

  5. Spis mer fermentert mat som yoghurt, kombucha og kimchi.

  6. Ta kosttilskudd som er spesielt utformet for å støtte immunforsvaret.


1 National Library of Medicine –

Health and nutritional benefits from lactic acid bacteria

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår