Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Omskap en hvilken som helst uteplass til et avslappende fristed

Ernæring & velvære

Finn ut hvordan du kan skape en hage som både dufter og smaker godt!

Uteplassen er fristedet vårt. Grønne vekster er balsam for sjelen, og stell av planter gir oss en mulighet til å finne freden og roe tankene. Enten du har en hage, en balkong eller bare en vinduskarm, oppnår du en viss tilstand av oppmerksom tilstedeværelse når du gjør mest mulig ut av uteplassen og dyrker dine egne planter og urter fra frø.

Siden vi selv dyrker ingrediensene i våre egne Nutriway™-kosttilskudd på bærekraftige gårder sertifiserte i tråd med amerikansk lov, forstår vi behovet for å dyrke dine egne planter i din egen, personlige hage. Det finnes ikke noen bedre følelse enn den du får når du kan bruke dine egne, selvdyrkede vekster til pynt eller nytte.

Les videre hvis du er på utkikk etter litt ekstra motivasjon til å gjøre det beste ut av uteplassen din!

Bruk blomsterdufter som terapi

Duft er en av våre mest primitive og grunnleggende sanser. Fosteret utvikler luktesansen omtrent seks måneder inn i svangerskapet. Gode dufter kan utløse positive minner og fremme en følelse av fred og komfort. Et miljø fylt av velduftende blomster kan derfor gjøre deg roligere og gladere. Så hvorfor ikke gi uteplassen din terapeutiske egenskaper?

Sjasmin er en av de mest velduftende plantene du kan ha i hagen din. Noen varianter, for eksempel stjernesjasmin og hvit sjasmin, dufter sterkest når de står i full blomst om sommeren, og det passer derfor godt å plassere disse nær sitteplassene i uteområdet. Sjasmin vokser like godt i krukker som i bed. En liten terrasse eller balkong kommer til å nyte godt av duften så lenge den får rikelig med direkte sollys hver dag.

Blomster som kaprifol, magnolia og visse rosevarianter, for eksempel Eustacia Vye og Gabriel Oak, blomstrer oftest i sommermånedene og avgir søte blomsterdufter. Lavendel vokser også godt om sommeren og har så gode beroligende egenskaper at det ofte anbefales mot angstlidelser1. Det er også et naturlig myggmiddel som gjør det mer behagelig å slappe av på verandaen eller å ha vinduene åpne.

© Shutterstock

Bier elsker sterke blomsterdufter og tiltrekkes av velduftende hager. Ved å plante blomster som biene liker, gir du biene nektar. Biene bestøver til gjengjeld blomstene, noe som er bra både for hagen din og for miljøet generelt. Bier er spesielt glade i kaprifol, revebjeller, løvemunn og alt som er purpurrødt siden dette er en farge de kan se klart.

Fordelen med urter

Urter som mynte og rosmarin fyller ikke bare rommet med herlige dufter, de smaker også utmerket i maten. Du kan dyrke urter i potter og sette dem ut ved inngangen til hagen, slik at besøkende møtes av en herlig duftbølge. Disse urtene greier seg godt i delvis skygge, så ikke la deg stoppe av litt skygge på uteplassen.

På samme måte som Nutriway™-gårdene, som dyrker bærekraftige ingredienser til en rekke forskjellige Nutriway™-kosttilskudd, kan du også bruke urtene dine på flere måter. Etter hvert som stilkene og bladene vokser, kan du tynne dem ut ved å klippe av noen av stilkene nær roten. Knytt dem sammen i bunter og heng dem til tørk på et varmt og tørt sted. Når buntene er helt tørre, kan du legge dem i bålpannen eller utepeisen på fine sommerkvelder og kjenne hvordan duften brer seg over hele uteplassen.

Trangt om plassen? Vi har mange gode ideer om planting i potter og krukker og hvordan du kan dyrke urter og blomster på balkongen og i vinduskarmen, i Amway, bedre sammen.

Dyrk din egen mat

Du trenger ikke nødvendigvis en stor grønnsakshage for å dyrke dine egne nyttevekster. Urter trives godt i små krukker ved bakdøren, på balkongen eller i vinduskarmen. Mynte er for eksempel en flott urt å ha for hånden som en smakfull tilsetning i salater eller potetretter, og egner seg også ypperlig til te.

Rosmarin er et annet godt alternativ som setter robust smak på kjøttretter. Basilikum, persille og gressløk trives også godt uten altfor mye stell og kan tilsettes i sauser, på pizza, i omeletter og i salater.

Bruk urtene dine

Er du på utkikk etter en velsmakende, sommerlig rett der urtene fra hagen setter prikken over i-en? Prøv denne velsmakende og lettvinte omeletten som du kan fylle med forskjellige urter! Den egner seg ypperlig til både frokost, lunsj og middag.

© Shutterstock

Finn ut hvordan du lager denne urteomeletten på Amagram, eller last ned oppskriften som PDF / ePub her.

Hvis du vil dyrke andre nyttevekster enn urter, finnes det flere typer frukt og grønnsaker som trives både ute og inne. Reddiker og romanosalat kan for eksempel dyrkes inne i potter eller kasser. De trenger minimalt med lys, men du må passe på å holde jorden fuktig.

Tomater trives selv i trange omgivelser. Alt de trenger er en krukke, regelmessig solskinn og noen bambusstøtter de kan klatre opp langs. Tomater lukter friskt og deilig når de modnes i klaser, og du kan glede deg over hver duftbølge fra balkongen.


1 Helsebringende løsninger –

Hva lavendel kan gjøre for deg

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår