Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Hold benbygningen sterk gjennom alle år

Ernæring & velvære

Skjelettet ditt fortjener å bli tatt godt vare på. Og hvordan kan du vise det bedre hvor stor pris du setter på det, enn med å oppfylle ditt daglige kalsiumbehov?

Kalsium er kritisk for benhelsen. Faktisk går 99 % av all kalsium kroppen tar opp, til skjelettet1. Kalsium er et mineral som gjør skjelettet sterkt og kan bidra til å hindre alvorlige skader. Siden bena våre ikke kan produsere kalsium, kan vi bare få det i oss via ernæring2. Vi må også huske at ben er levende organer som endrer og fornyer seg kontinuerlig, så det er viktig å gi dem næring gjennom alle perioder i livet.

Bygg ben fra første dag

Visste du at bena våre ikke slutter å vokse før vi er i midten av 20-åra2? Derfor er kalsium viktig for alle unge, fra bleiebarn til tøffe tenåringer. Det er imidlertid ekstra viktig for tenåringer, fordi halvparten av kalsiumen som tas opp i skjelettet, tas opp under puberteten.

Så hvor mye kalsium bør barna dine innta hver dag? Se anbefalte mengder og ekvivalenter nedenfor. Husk at et balansert, sunt kosthold vil gi barna dine det de trenger. Du trenger ikke å fylle opp alle skap med yoghurt og melk!

Vokse seg sterk i voksen alder

Bentettheten når sin topp når du er omtrent 25 år gammel, og holder seg der til du er omtrent 352. Etter det vil den reduseres kontinuerlig, og det er grunnen til at det er så viktig å opprettholde kalsiuminntaket. Hvis du ikke inntar den nødvendige daglige mengden av kalsium, vil kroppen begynne å stjele kalsium fra skjelettet slik at bena blir sprøere og brekker lettere.

Gravide og ammende kvinner oppmuntres ofte til å øke kalsiuminntaket. Årsaken er selvfølgelig at de er ansvarlige for å gi barnet sitt den kalsiumen det trenger. I dag har vi et uttrykk om gamle tannløse kjerringer, og roten til uttrykket er at det var vanlig å miste en tann for hvert svangerskap man gikk gjennom. Så hvis du ikke vil bli en av dem, må du passe på å tilpasse kostholdet ditt!

I tilfelle du lurer på det: Dette er det daglige anbefalte kalsiuminntaket for voksne samt for gravide og ammende kvinner. Ingen grunn til bekymringer, vi vil komme med tips nedenfor om hvordan du kan støtte ditt daglige kalsiuminntak uten å måtte spise så mye grønnkål eller mandler!

Opprettholde benhelsen når du blir eldre

Mens menn opprettholder samme kalsiuminntak til de kommer opp i 70-årene, må de fleste kvinner tenke på å øke det tidligere. Det er fordi hormonforandringene etter overgangsalderen har en negativ innvirkning på hvordan kroppen absorberer kalsium3. Derfor er eldre kvinner ofte i faresonen for å få osteoporose. I henhold til statistikken er 8 av 10 millioner mennesker med osteoporose kvinner4. Se illustrasjonen nedenfor hvis du vil ha mer informasjon om hvordan kalsiumbehovet endrer seg etter fylte 50.

Nutriway™-produkter kan hjelpe

Det gode er at du ikke trenger å kjøpe inn enorme mengder melk, appelsiner og brokkoli for å få i deg det daglige behovet hvis det ikke passer for deg. I så fall kan et kosttilskudd være veien å gå, og Nutriway har et veldig godt produkt å tilby:

Nutriway™ Cal Mag D Plus inneholder tre næringsstoffer – kalsium, magnesium og D-vitamin – som bidrar til å opprettholde et normalt skjelett. Vitamin D bidrar til at kalsium absorberes på riktig måte, og magnesium bidrar også til at musklene og nervesystemet fungerer normalt.

Husk at med et sunt, balansert kosthold, og, hvis det er behov for det, litt støtte fra et kosttilskudd, vil kroppen din få i seg den kalsiumen den trenger.


1 Harvard School of Public Health,

Calcium


2 US National Library of Medicine,

Calcium and bones


3 National Institutes of Health,


Calcium


4 National Osteoporosis Foundation,


What Women Need to Know


Beslektet innhold

5 måter å støtte immunforsvaret på

Aktiv livsstil

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår