Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS

Matpakkeinspirasjon du ikke visste du trengte

Ernæring & velvære

Vil du være sikker på at barna liker å spise innholdet i matpakkene sine på skolen? Prøv å pakke maten på disse nye måtene.

Datteren din har kommet hjem fra skolen, og du pakker ut sekken hennes mens dere snakker om hva hun har gjort den dagen, men så snart du kommer til matboksen, blir rommet stille og hun har forsvunnet. Du åpner matboksen, og hva finner du der? Maten du hadde pakket, bare delvis spist. Uansett om du føler deg frustrert, skuffet eller en kombinasjon av begge, vet du at noe må gjøres for å sikre at barna dine spiser sunt.

Heldigvis har vi noen morsomme og kreative ideer til hvordan du kan sikre at barna ikke bare spiser, men også liker å spise hver smule av den sunne matpakken. Alt du trenger er en bento-matboks, et utvalg sunne ingredienser og et oppfinnsomt tema. Her er fem kreative måter å sette sammen barnas matpakke på. Hvilken vil de like best?

1. Brøøøl!

Hva er vel morsommere enn å spise en vulkan, asteroider, sunne trær, et dinosauregg og en dinosaursandwich? Ungene dine vil elske fargene, formene og smakene i denne brølende dinosaurmatpakken. Slik tilbereder du ingrediensene:

Vulkan i utbrudd: Plasser kvarte appelsiner i en form som en vulkan, og bruk bringebær som flytende lava.
Asteroider: Enkelt, alt du trenger er en håndfull blandede nøtter.
Trær: Damp noen brokkoliblomster som ligner på trær. Gjør dette kvelden før, mens du lager middag. Og for litt mer smak kan du prøve å klemme litt sitronsaft på dem.
Dinosauregg: Kok et egg, og tegn noen prikker i ulike farger på det etter at det har blitt kaldt.
Dinosaursandwich: Bruk en dinosaurformet mal til å skjære ut noen dinosaurer av godt grovbrød, og legg salami, ost, salat eller andre friske påleggsvarianter mellom dem så det blir en sandwich.

2. På byggeplassen

Bip, bip, bip. Pass på, det pågår anleggsarbeid her! Her ligger det grus og småstein, sement, spader, sementblandinger og murstein over alt. Her er ingrediensene som ligner mest på hvert av disse elementene:

Småstein: Ta en liten håndfull friske blåbær og kanskje noen blandede nøtter for å gi en lyd som ligner på stein
Sement: Bruk deilig, glatt peanøttsmør. Barna vil synes det er kjempegøy å rote i det.
Sementblandinger: Bland sementen med supersprø selleristenger.
Spader: Spre litt av peanøttsmørsementen utover med søte epleskiver.
Murstein: Bygg en dekonstruert sandwich med brødterninger i stedet for vanlige brødskiver. Tre terninger av grovbrød på et trespidd med skinke, cherrytomater, avokado, mozzarella-kuler og gul paprika mellom. Barna vil elske å ta det fra hverandre.

3. ABC

Denne fargerike kombinasjonen av bokstaver er veldig enkel å lage: Prøv å bruke bokstavene i barnets navn – de vil synes det er gøy å bruke tid på å stave det først og spise det etterpå. Slik lager du dem:

A for appelsin: skiver eller båter av frisk appelsin.
B for banan: en hel banan eller tørkede bananskiver.
C for cherrytomater: Legg dem i boksen hele, eller bruk for eksempel balsamicosirup til å tegne prikker og snute på dem så de ser ut som marihøner.
Alfabetblanding: morsomme bokstavkjeks som en søt godbit til slutt, eller salte kjeks hvis man vil unngå søtt.
Alfabetsandwich: Skjær ut en bokstav fra den øverste skiven i en sandwich for å vise det fargeglade pålegget under. Ost, avokado eller kremost med rødbeter er gode alternativer.

4. En verden under vann

Det finnes en hel verden av morsomme, fargerike skapninger under vann, så utnytt dem så godt du kan. Det er koraller og sjøstjerner, alger, krystallblått vann, små fisker og enorme fisker! Her ser du hvordan du kan lage noen av dem i en matboks:

Alger: en bunt smakfulle, søte, grønne druer.
Sjøstjerner og koraller: skjær opp agurkskiver i stjerner så de ser ut som myke, våte sjøstjerner, og skjær rød, sprø paprika i former som ligner på koraller.
Havet: Ha blåbær i en liten porsjon gresk yoghurt så den ligner på vannet i havet.
Små fisker: små fiskeformede, salte kjeks.
Enorme fisker: Bruk en fiskeformet mal til å skjære ut noen fiskeformer av godt grovbrød, og legg skinke, ost, salat eller andre ferske ingredienser mellom dem til sandwicher som barna vil elske.

5. Ninjamat

La din lille ninjas fantasi gå amok med kastestjerner, sverd, magisk eliksir, kniver og ninja wraps. Men vi lover på tro og ære, det blir ingen skader av det, bare glade barn og fulle mager! Her ser du hvordan du kan lage noen av dem i en matboks:

Kastestjerner: skjær skiver av vannmelon, ananas og kiwi til stjerner.
Sverd: gulrotpinner – se om du kan få til å lage et håndtak også så det ser ut som et ekte sverd.
Magisk eliksir: smakfull hummus som passer veldig godt til gulrotsverdene.
Knivblader: tørkede bananskiver er farlig godt.
Ninja wraps: grove wraps med kremost, røykelaks og spinat.

Vi vil veldig gjerne se noe av det dere finner på selv! Del matpakkeideene deres på Instagram med hashtag #nutrikids og #nutrimums.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår