Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Inspirasjon til en frisk frokost

Ernæring & velvære

Start dagen med en frisk frokost og la morsomme, fargerike og sunne morgenmåltider bli en god vane.

Frokost – er det dagens viktigste måltid? En kaffe på vei ut døren? En forseggjort brunsj med venner? Heldigvis finnes det ingen fasitsvar her. Frokost har gjennom de siste tiårene utviklet seg til et spennende måltid som kan være akkurat det du vil at det skal være. Dagens første måltid bør være noe som får deg til å hoppe ut av sengen og gjøre deg klar for en travel dag. Selv om – hvem har sagt at frokosten virkelig trenger å være dagens første måltid?

Frokostens historie i korte trekk

Frokost ble normalisert som et viktig morgenmåltid for å bryte nattens faste (derav det engelske navnet «break fast») i Europa på 1600-tallet, da forskningen viste at det faktisk var nødvendig for helsen. På 1800-tallet hadde mange velstående mennesker til og med et eget rom i huset til å spise frokost i, et sted hvor familien kunne samles før de gikk hver til sitt for dagen.1 Gjennom de siste hundre årene har brød og annen kornmat blitt et populært valg til frokost. Det høye sukkerinnholdet har imidlertid blitt en bekymring for de helsebevisste, som derfor er på jakt etter andre alternativer.

I dag ønsker mange et ukomplisert, variert, men likevel næringsrikt måltid fullt av matglede og friske farger. Uansett om frokosten spises i farten eller inntas om ettermiddagen, er mytene rundt frokosten nå for det meste eliminert. Det betyr at du kan spise akkurat hva du vil til frokost, på det tidspunktet som passer deg best!

Næringsrikt, velsmakende og fargerikt

De som ønsker en aktiv, sunn livsstil, vil gi kroppen sin vitaminer og mineraler om morgenen for å holde dem i gang gjennom hele dagen. Det betyr imidlertid ikke at man ikke skal tenke på smaken eller bli tvunget til å bruke for mye tid på kjøkkenet og skitne til en hel oppvask allerede før dagen en gang har begynt! Plantebaserte drikker og eksperimentering med spennende nye supermatvarer, for eksempel chiafrø, har tatt helt av de siste årene – og med god grunn. Du trenger ikke spise den samme kjedelige frokosten dag etter dag – varier med ulike farger og næringsstoffer for å sikre at du gir kroppen din hele spekteret av vitaminer.

Vi har utviklet noen inspirerende frokostideer som passer perfekt inn i denne trenden med sunne, praktiske og morsomme morgenmåltider. Fra fruktige smoothies og havregrøt som lager seg selv i kjøleskapet til næringsrike bowler – disse oppskriftene vil sikre at ingen morgen (eller ettermiddag) noen gang vil føles trist eller kjedelig igjen. Og det beste av alt, de er en flott måte å integrere NutriwayTM-kosttilskudd i hverdagens rutiner på – helt enkelt. Oppskriftene inneholder Nutriway TM All Plant Protein Powder – utvunnet av naturlige ingredienser som soya, hvete og erter, et fantastisk produkt som tilfører ekstra proteiner i kostholdet, eller Nutriway™ Fibre Powder som inneholder en spesiell blanding av naturlig fiber som er et godt tilskudd til kostholdet. Disse frokostdrikkene og -måltidene vil være et perfekt tilskudd til din aktive livsstil! Prøv dem selv, og del resultatet med andre ved hjelp av hashtagen #SMOOTHiestart.

Acai-oppfriskeren

Visste du at acaibær beskytter mange deler av kroppen din? Fra hjernen til fordøyelsessystemet til hjertet. Denne fristende smoothie-bowlen er utrolig velsmakende på varme dager når kroppen bare krever deilig frisk frukt. Og selvfølgelig er den også rik på vitaminer og smak.

© Andreas Zitt

Se hvordan du kan lage Acai-oppfriskeren på Amagram, eller last ned oppskriften som PDF / ePub her.

Sjok-o-bana-rama

Kakao er full av ikke bare smak, men også flavonoider, som kan bidra til å redusere betennelser. Med gode mengder kalium er denne deilige smoothie-bowlen også god for hjertehelsen, og ja, nevnte vi at den også inneholder proteiner?

© Andreas Zitt

Se hvordan du kan lage Sjok-o-bana-rama på Amagram, eller last ned oppskriften som PDF / ePub her.

Daggry(n)

Du vil takke deg selv for å tilberede denne havregrøten kvelden før! Den vil hjelpe deg å komme i gang om morgenen og gi energi og næring med masse vitaminer og antiinflammatoriske egenskaper.

© Andreas Zitt

Se hvordan du kan lage Daggry(n) på Amagram, eller last ned oppskriften som PDF / ePub her.

Oppkvikkeren

Du vil glede deg til å lage denne smoothien hver morgen! Den er fristende silkemyk og beviser ganske enkelt at proteinrike drikker absolutt ikke trenger å være smakløse.

© Andreas Zitt

Se hvordan du kan lage Oppkvikkeren på Amagram, eller last ned oppskriften som PDF / ePub her.


1. https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2016/06/breakfast-the-most-contentious-meal-of-the-day/487220/

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår