Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Gå våren i møte: bli hageekspert med Nutriway

Ernæring & velvære

Hagestell, enten du har liten eller stor hage, kan gi fred i sjelen og stimulere kreativiteten. Alt du trenger å vite ...

Gjennom å dyrke frem ingredienser fra frø til kosttilskudd og utnytte ernæringsmessige fordeler fra planter gjennom bærekraftige landbruksmetoder, har Nutriway-varemerket lenge visst å verdsette naturens helbredende krefter. I disse dager, når mange av oss tilbringer mye av tiden vår hjemme, har vi andre også begynt å sette mer pris på hagene og uteplassene våre – selv om vi kanskje bare har en balkong.

Det er kanskje ikke så overraskende at begeistringen for grønne vekster er oppadgående. Flere undersøkelser har vist at nærhet til naturen, og berøring og til og med lukten av grønne planter kan bidra til bedre psykisk helse. I tillegg kan det være svært tilfredsstillende å grave i jorden, enten det er i hagen eller i en blomsterkasse, og du kan til og med få utløp for kreativiteten din. En nylig undersøkelse* viser faktisk at de mellom 25 og 39 bruker dobbelt så mye penger på hagestell nå enn de gjorde før pandemien. Disse tallene bør ikke komme som noen overraskelse siden mange av oss har tilbragt mye mer tid hjemme enn vi vanligvis ville ha gjort, og funnet ting vi kan forbedre både inne og ute.

Ved å tilbringe tid ute i hagen, eller nyte de siste solstrålene på balkongen eller fra et åpent vindu, har vi en fantastisk mulighet til å stilne spinnende tanker, puste dypt inn og ut et par ganger og finne roen. Så hvis du er fristet til å dyrke dine egne planter denne våren, men ikke er sikker på hvordan du kommer i gang, kan vi hjelpe ...

Plant i potter og krukker

Våren er en viktig tid på hagekalenderen. Dette er tiden da løkplanter våkner til liv og vekster som har overvintret i dvale, begynner å blomstre igjen. Men det er ikke alle som har hage med blomsterbed. Noen av oss har kanskje bare en liten terrasse eller en bakgård. Heldigvis trenger ikke mindre plass å bety at vi har færre muligheter til å dyrke planter.

© Shutterstock

Du kan dyrke planter i alle slags beholdere, men husk på følgende:

  1. Sørg for at beholderne du bruker har hull i bunnen, slik at vannet renner ut.

  2. Legg grus, småstein eller knust servise i bunnen av beholderen. Dette hjelper på dreneringen.

  3. Dersom du planter frø, bør du stikke hull i jorden før du sår, slik at frøene kommer dypt nok ned.

  4. Følg instruksjonene på frøpakken nøye, slik at du lager hullene dype nok.

  5. Tenk over om du bør dekke krukken med nett for å holde fuglene unna.

Lavendel trives godt i krukker og fyller uteplassen med livlige farger og vidunderlige dufter. Spiselige vekster som urter, tomater og jordbær trives også godt i krukker og kasser. Sist, men ikke minst er noe av det beste med å plante i potter og krukker at du kan la hagen vokse til nye høyder. Sett krukker langs en vegg eller et gjerde og plant klatreplanter som sjasmin og klematis.

Plant nå, nyt fruktene av arbeidet senere

Med litt planlegging kan du gjøre det beste ut av hagen din, enten den er stor eller liten. Plant løkplanter om våren, når det ikke lenger er fare for frost, og se hvordan hagen eller terrassen forvandles av en eksplosjon av farger om sommeren. Georginer, begoniaer, liljer og peoner er flotte alternativer med frodig vekst og en utrolig fargeprakt i sommermånedene. Sørg for å plante løkene i veldrenert jord, og husk at løkene må dypere ned i jorda enn når du setter ned planter. En god tommelfingerregel er å plante løkene nesten tre ganger så dypt som de er høye. Deretter er det bare å gi dem rikelig med vann og smøre seg med tålmodighet.

Hagebruk med lite plass

© Shutterstock

Har du ikke hage? Ikke noe problem. Du kan omgi deg med grønne, velduftende vekster selv om du bare har en balkong eller en vinduskarm å ty til. Du må bare tenke over følgende:

  1. Hvor mye sollys får plantene dine på balkongen? Hvis det ikke er mye sollys der, må du velge planter som trives i skyggen.

  2. Blåser det mye rundt balkongen din? Da er det lurt å velge robuste planter som tåler en støyt.

Så snart du har svarene på disse spørsmålene, er det bare å sette i gang. Alt som trives i potter og krukker, trives på balkongen. Uteplassen på en balkong er dyrebar, så det kan lønne seg å plante klatreplanter som bougainvillea eller klatreroser som vokser oppover, slik at de ikke tar opp for mye gulvplass.

Hvis du bare har en vinduskarm, kan du bringe naturen innendørs med mindre potteplanter som for eksempel bregner. Det har også blitt påvist at bregner forbedrer luftkvaliteten. Du kan også dyrke urter i vinduskarmene over hele huset, ikke bare på kjøkkenet. De dufter godt og er alltid for hånden når du trenger noe ekstra til maten.

* Rapport fra forsikringsselskapet LV i Storbritannia: Generasjon Y tyr til hagearbeid under nedstengningen

Beslektet innhold

Skap en spaopplevelse hjemme

ARTISTRY

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår