Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Hvordan kan du fremtidssikre helsen din?

Ernæring & velvære

Noe av det beste du kan gjøre for helsen, er å ta en proaktiv rolle for å støtte immunforsvaret ditt. Det du trenger å vite.

Alle føler seg bedre når de har full kontroll, ikke sant? Det gjelder også når det kommer til helse og velvære. De siste månedene har fått oss til å tenke på vår egen helse og helsen til de vi er glad i, på en ny måte. Vi venter ikke lenger til vi blir syke før vi tenker på helsen og immunforsvaret. I stedet tenker vi proaktivt på de små og store endringene vi kan gjøre i hverdagen som kan bidra til å støtte opp under både kropp og sinn. Her er fem måter du kan gjøre en stor forskjell på i år.

1. Beveg deg mer

Forsking som er utført av ledende fysiologer ved Universitetet i Bath i England og publisert i tidsskriftet «Exercise Immunology Review»1, viser at trening og mosjon hjelper immunforsvaret å finne og eliminere patogener på kort sikt og reduserer risikoen for infeksjoner på lengre sikt. Det er gode nyheter for dem som elsker å slite seg svette, og utmerket motivasjon for alle som, til nå, har vært motvillige til å trene.

Jevnlig aerobisk aktivitet med middels intensitet – som å gå en tur, løpe eller sykle – i 150 minutter per uke kan være veldig effektivt for å gi immunforsvaret den støtten det trenger. Så sett på favorittspillelisten, ta med en flaske vann, og kom deg ut for en rask spasertur rundt i nabolaget, eller ta sykkelen gjennom parken og føl deg vel ved å vite at du gjør det du kan for immunforsvaret ditt. Og hvis du opplever at du enkelte ganger mangler motivasjonen du trenger, kan du ta en titt på 7 måter å holde deg til treningsrutinene dine på .

2. Spis sunt

Det kommer stadig flere beviser på at plantebaserte kosthold er bra for immunforsvaret2. Spesielt gjelder dette kosthold som inneholder godt med C-vitamin (for eksempel sitrusfrukt og paprika), lykopen (finnes i tomater) og zeaxantin (for eksempel grønnkål og spinat) har vist seg å være bra. Disse fytonæringsstoffene er naturens kjemikalier, og ingen kosthold er fullstendige uten et stort utvalg av dem. Den beste metoden for å sikre at du spiser godt, er å lage maten selv fra bunnen av. Mange av oss har oppdaget en lidenskap for matlaging i løpet av det siste året, og dette er en vane vi bør holde på.

Gode stekepanner er viktig på kjøkkenet, og med iCook™ Non-Stick Fry Pans får du god drahjelp. De er solide, og takket være en overflate der ingenting setter seg fast, kan du lage perfekte måltider hver gang. Prøv å lage noen av oppskriftene i denne artikkelen .

3. Styrk kostholdet ditt med verdifulle vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

Ved å støtte kostholdet ditt med de riktige kosttilskuddene kan du få fylt eventuelle ernæringsmessige hull som kan oppstå, spesielt hvis du har liten tid om morgenen. De følgende Nutriway™-produktene er utmerkede alternativer, for de er fulle av næringsstoffer som bidrar til å fremme et aktivt immunforsvar. C-vitamin, som du finner i Nutriway Vitamin C Plus , og folsyre, vitamin B12 og vitamin B6, som du finner i Nutriway Vitamin B Plus Dual-Action , er kjent for sin evne til å bidra til at immunforsvaret fungerer normalt. I tillegg bidrar naturlig hvitløk, som kommer fra vår egen Trout Lake Farm i delstaten Washington i USA, og som du finner i Nutriway Garlic , til at immunforsvaret fungerer normalt, pluss at det bidrar til å opprettholde hjertehelsen og holde kolestrolet på normalt nivå.

4. Slapp av

Ta deg tid til å slappe av for å redusere følelsen av stress og angst, som begge er kjent for å være årsaker til inflammasjoner3. Hvis disse ikke blir holdt i sjakk, kan inflammasjonene påvirke helsen din4. Det finnes ingen brukerhåndbok for avslapning, du må bare gjøre det som får deg til å føle deg rolig og glad. For enkelte handler det om å bruke en time hver dag med en god bok. For andre handler det om meditasjon eller om å mestre en avslappende pusteteknikk. Hvordan du slapper av, er mindre viktig enn å bare sørge for at du setter av tid til å gjøre det.

© Getty Images

5. Kom deg ut

Å være ute mens det er lyst er viktig hele året, siden dette vil øke nivået av D-vitamin i kroppen, noe som har vist seg å støtte immunforsvaret. I tillegg vil naturlig dagslys bidra til å balansere humøret og hjelpe deg å føle deg vel5. Forskning fra Universitetet i Essex i England har funnet at bare fem minutters fysisk aktivitet utendørs kan gi bedre selvfølelse og humør, og hvis du er i grønne omgivelser, enten det er en gate med trær langs eller du kan bruke litt tid i en felleshage eller park, kan redusere stress og øke kognitiv funksjon, kreativitet og selvfølelse6. Prøv å komme deg ut minst én gang om dagen.

1 Regular exercise benefits immunity – even in isolation, Exercise Immunology Review
2 Effect of fruit and vegetable consumption on immune function in older people: a randomized controlled trial, National Library of Medicine
3 The Interplay Between Stress, Inflammation, and Emotional Attention: Relevance for Depression, US National Library of Medicine
4 Imaging the Role of Inflammation in Mood and Anxiety-related Disorders,
US National Library of Medicine
5 A prescription for better health: go alfresco,
Harvard Health Publishing
6 A walk a day keeps the doctor at bay,
University of Essex

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår