Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Det du bør vite om C-vitamin

Ernæring & velvære

Mange frukter, grønnsaker og kosttilskudd er gode kilder til C-vitamin, men hvor mye trenger kroppen egentlig?

C-vitamin, som også er kjent som askorbinsyre, er ett av de 10 viktige vitaminene og mineralene som bidrar til å opprettholde immunforsvaret. Derfor er det viktig at du får din daglige dose. C-vitamin bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og fungerer som en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot frie radikaler. Det hjelper også kroppen å ta opp jern fra kosten. Siden menneskekroppen ikke kan produsere eller lagre C-vitamin selv, må du innta det jevnlig. Faktisk bør en gjennomsnittlig voksen person spise mellom 75 og 90 milligram per dag1. Så hvor får du C-vitamin fra?

Kilder til C-vitamin

Du kan fylle opp mye av det daglige behovet med et sunt kosthold som inneholder mye frukt og grønnsaker. Et glass ferskpresset appelsinjuice inneholder for eksempel 100 mg C-vitamin, mens 100 g grønn paprika inneholder omtrent 117 mg. Hvis du lar den grønne paprikaen vente til den har modnet og blitt rød, hopper C-vitaminmengden opp til 140 mg. Men det kan være vanskelig i hverdagens kaos å holde på et kosthold med mange ulike typer frukt og grønnsaker. Derfor kan kosttilskudd bidra til å fylle eventuelle ernæringsmessige hull. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at mer ikke alltid er bedre.

Siden kroppen ikke kan lagre C-vitamin, vil alt du inntar over det kroppen trenger og absorberer, ganske enkelt skylles ut sammen med alt det andre kroppen ikke trenger. Tenk på det på denne måten: Hvis du fyller et glass med vann fra kranen og ikke slår av kranen når glasset blir fullt, vil vannet ganske enkelt renne over og ned i sluken.

Er det mulig å spise for mye?

Selv om kroppen er i stand til å kvitte seg med overflødig C-vitamin, finnes det potensielle bivirkninger ved å innta for mye, inkludert kvalme og magesmerter. Hvis du velger å innta C-vitamin ved hjelp av kosttilskudd, kan imidlertid Nutriway™ hjelpe med dette. Alminnelige C-vitamintilskudd gir vanligvis kroppen en kortvarig boost med vitaminet som blir borte etter omtrent to timer. Med Nutriway™ Vitamin C Plus Extended Release , bruker den spesielle formelen en fiberholdig ingrediens som gjør at tabletten oppløses langsomt i tarmen gjennom hele dagen. Faktisk, sier Nutriway-forskeren Dawna Venzon at «det er ikke bare det at det absorberes bedre, det blir også lengre tid i blodet og tilfører dermed en stabil strøm av C-vitamin som kroppen kan bruke gjennom dagen». Og når du har et stabilt nivå av C-vitamin i blodet, støtter du også immunforsvaret ditt.

Bærekraftige kilder

Acerola-kirsebær er en av de viktigste ingrediensene i Nutriway™ Vitamin C Plus, og de inneholder fra naturens side store mengder av dette vidundervitaminet. Og det beste er at det kommer fra en bærekraftig kilde, Nutriway-gården Ubajara i Brasil. Det finnes 77 varianter av acerola-trær på gården, og kirsebærene høstes nennsomt mens de fremdeles er grønne. Det er da konsentrasjonen av C-vitamin er på sitt høyeste. Ved å inkludere ekstrakt av acerola-kirsebær i Nutriway Vitamin C Plus-formelen får vi det til å ligne mer på fytonæringsstoffene vi finner i den naturlige frukten. Enkelte andre kosttilskudd bruker bare syntetisk C-vitamin, men selv om det gir de samme vanlige fordelene som naturlig C-vitamin, mangler fytonæringsstoffene som finnes i hel frukt og hele grønnsaker.

© Amway

Uansett om du får C-vitaminet ditt fra frukt og grønnsaker eller fra et kosttilskudd, er det viktigste at du får i deg nok av det.

1 Nasjonale helseinstitutter, kosttilskudd: C-vitamin

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår