Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Getty Images

Støtt synet

Ernæring & velvære

Ikke la ekstra skjermtid påvirke synet – med disse nyttige tipsene!

Fra vi våkner om morgenen og ser solen skinne gjennom øyelokkene, fungerer øynene som vinduene våre mot verden. I tillegg til at de lar oss se alt, fra blå himmel til våre kjæres ansikter, er øynene våre også i frontlinjen når vi ser på skjermene våre, er ute i forurensede miljøer eller eksponerer oss for sol eller luftkondisjonerte miljøer. Øynene våre er i det hele tatt utsatt for mange irritasjonskilder. Og nå som været blir kaldere, dagene kortere og vi bruker enda mer tid på å se på skjermer, blir det viktigere enn noen gang å beskytte øynene våre.

Etter hvert som COVID-19-nedstengninger ble innført, har mange mennesker over hele verden blitt tvunget til å være mer inne, noe som ofte har ført til at vi bruker mer tid på å se på skjermer av ulike slag. Faktisk viser en undersøkelse blant 4108 deltakere fra ni europeiske land at tid foran skjermer økte med gjennomsnittlig 65 % under koronapandemien1. Enheter som datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner avgir blått lys, en form for lys som kan være skadelig for den lysfølsomme netthinnen i øynene våre over tid.

Tips for å optimalisere skjermtiden

Det er en ufravikelig sannhet i våre digitale liv at vi ikke kan eliminere skjermtiden fra livsstilen vår – og det gjelder både voksne og barn. Vi kan imidlertid innta noen sunne strategier for å minimere virkningene skjermene har på oss. For å hjelpe deg å ikke bare begrense eller forbedre skjermtiden, men også forbedre din generelle øyehelse, har vi laget en liste med nyttige tips og triks:

  1. Vision Direct UK anbefaler å følge 20-20-20-regelen. Det betyr å se bort fra skjermen hvert 20. minutt og se på noe annet som er minst 20 fot (6 meter) unna i 20 sekunder.2

  2. Vi blinker vanligvis 70 % mindre når vi ser på en skjerm, noe som betyr at mindre tårevæske dekker hele hornhinnen. For å motvirke tørrheten dette kan medføre, må du passe på å holde deg hydrert ved å drikke mye vann .

  3. Plasser datamaskinen eller arbeidsplassen nær naturlig lys, uten at lyset reflekteres på skjermen. Hvis du trenger belysning, kan du prøve å bruke LED-lys, siden det gir en mykere, sunnere lyskvalitet.

  4. Unngå skjermer med blått lys om kvelden for å holde på din naturlige søvnsyklus og gjøre det enklere å sovne.

© Getty Images

Opprettholde øyehelsen

I tillegg til at vi bruker for mange timer hver dag til å se på skjermer, er det mange andre utfordringer vi står overfor når det gjelder overanstrengelse av øynene eller øyeirritasjon. Kald uteluft og varm inneluft gir mindre fuktighet enn andre miljøer, noe som betyr at man etter langvarig eksponering kan oppleve tørre øyne. Forurensning, støv i luften og tørrhet fra klimaanlegg kan også føre til anstrengte øyne. Selv søvnmangel og dårlig kosthold kan føre til problemer med øynene.

NUTRIWAY kan hjelpe!

Det er viktig å sikre at du får i deg nok vitaminer og mineraler for å opprettholde et normalt syn. Det kan være utfordrende å få i seg nok at disse næringsstoffene i ditt daglige kosthold, spesielt om vinteren, og det betyr at NUTRIWAYTM kosttilskudd er et godt valg for alle som er bekymret for hvor mye tid de bruker foran skjermer eller som verdsetter sunne og sterke øyne.

NUTRIWAY Bilberry with Lutein støtter sunne øyne for alle aldre. Det inneholder følgende virkestoffer:

  1. Vitamin A, som en av hovedingrediensene, bidrar til å opprettholde normalt syn

  2. Fytonæringsstoffet lutein er knyttet til øyehelse, siden det er konsentrert i øyets netthinne og linse.

  3. Ekstrakter fra planter som blåbær og ringblomst, som dyrkes på bærekraftige NutriCert™-gårder.

NUTRIWAY Natural Multi-Carotene inneholder en karotenoid blanding fra naturlige kilder. Det betyr at dette er et godt tilskudd å ta i tillegg til NUTRIWAY Bilberry with Lutein for å støtte øyehelsen ytterligere. La oss se nærmere på ingrediensene:

  1. Karotenoidkompleks, inkludert alfakaroten, som ligner på blandingen av karotenoider som finnes i ulike typer frukt og grønnsaker.

  2. Betakaroten bidrar til å opprettholde normalt syn. Betakaroten omgjøres bare til A-vitamin når kroppen har behov for det.

1 The European Journal of Public Health: Maintaining everyday life praxis in the time of COVID-19 pandemic measures (Opprettholde hverdagslivet under pandemitiltakene for COVID-19)
2 Vision Direct UK:
How to look after your eye health (Hvordan opprettholde øyehelsen)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår