Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Brian Guido, Andrew Maguire

Innblikk i NUTRIWAY-formelen

Ernæring & velvære

Hva betyr egentlig «kosttilskudd»? NUTRIWAYS ernæringsforsker Alli Klosner tar oss med inn på laboratoriet for å diskutere alt om formler og avslører hvordan dine favorittkosttilskudd blir laget for å understøtte kostholdet ditt.

Har du noen gang sett på et kosttilskudd eller en vitamintablett og lurt på hvor mange års forskning, hvor mange bøker og hvor omfattende eksperimenter som ligger bak? Og hvor mange mennesker som har vært involvert for å hjelpe deg å fylle de potensielle ernæringsmessige hullene i kostholdet ditt? Antakelig ikke.

Å tenke på hvordan formelen bak multivitamin- eller D-vitamintablettene dine ble til, er ikke noe de fleste av oss tenker på. Alli Klosner, molekylærbiolog og ernæringsforsker hos NUTRIWAY, tenker imidlertid på dette store deler av dagen.

A scientist testing dietary supplements

NUTRIWAYS ernæringsforsker Alli Klosner tester et kosttilskudd.

NUTRIWAYS kosttilskuddsforskning utføres ofte så snart de næringsrike ingrediensene er høstet inn fra NUTRIWAYS gårder – med god matjord full av mineraler og næringsstoffer. Så snart disse spesialdyrkede ingrediensene er valgt ut, for eksempel acerolakirsebærene i NUTRIWAY Vitamin C Plus , blir noen sendt til NUTRIWAYS laboratorier slik at forskerne kan utvikle nye kosttilskudd eller forbedre de gamle favorittene. I dette kapitlet av serien vår om veien fra frø til kosttilskudd inviterer Alli oss inn i sin verden og gir oss sin definisjon av begrepet «kosttilskudd».

Ernæringstilskudd i en profesjonell forskers øyne

Ordbokdefinisjonen av kosttilskudd er «et preparat som skal gi et næringsstoff som mangler i et kosthold». For Alli går betydningen langt dypere. Hun og mer enn 200 forskere som arbeider med NUTRIWAY-forskning, ser kosttilskudd som et spennende puslespill – ett de arbeider utrettelig med å løse for å hjelpe mennesker å unngå mangler i kostholdet.

Fresh food ingredients being analysed

Ferske matvarer i en petriskål, klare til å bli analysert for å kartlegge næringsinnholdet

Selv om grunnleggeren av NUTRIWAY, Dr. Carl Rehnborg, så en forbindelse mellom vegetabilske matvarer og økte ernæringsmessige fordeler for mer enn 80 år siden, har vi fremdeles mange ubesvarte spørsmål om kosttilskudd. Ifølge Alli er arbeidet innen forskning på og utvikling av kosttilskudd i rask endring. «Vi vet at helse ikke bare består at hva du arver (gener), men også av atferd (ernæring og trening). Etter hvert som vitenskapen blir mer avansert, får vi en bedre forståelse av mekanismene bak hvorfor planter og bestanddelene i dem er så viktige for optimal helse. Denne innsikten gir oss også en bedre forståelse av hvordan vi kan skape gode produkter», forklarer hun.

«Kosttilskudd er spennende å arbeide med fordi det oppdages nye ting hele tiden.»
– Alli Klosner

Hva kosttilskuddsforskning egentlig handler om

NUTRIWAYS vitaminer og kosttilskudd utvikles på flere ulike steder. «Testing av plantekonsentrater eller evaluering av potensielle nye ingredienser utføres i et stille og rolig miljø, på en arbeidsbenk omgitt av reagensglass og prøverør», forklarer Alli. «Fordi vi kan arbeide med planteingredienser og fytonæringsstoffer, er materialet i glassene ofte i klare, sterke farger (mange grønnfarger!). Som kontrast forteller hun at enkelte av kollegene hennes – for eksempel de som tester ulike sider ved hvordan en næringsmiddeltablett eller et kosttilskudd kan komprimeres – arbeider med støyende maskiner.

Nutrient-rich ingredients are used in several NUTRILITE dietary supplements

Det eksperimenteres stadig med næringsrike stoffer på NUTRIWAYs laboratorier.

Allis virkelighet i arbeidet med kosttilskudd omfatter mye tid foran en dataskjerm. Det betyr imidlertid ikke at det er mindre interessant enn å utføre eksperimenter med våre kjære C-vitamintabletter. Det betyr bare at hun får anledning til å vurdere publiserte vitenskapelige artikler. «Jeg liker å si at min alternative stillingsbeskrivelse er «profesjonell leser», smiler hun. «Det er viktig å holde seg oppdatert på den seneste forskningen fra hele verden.»

Å mislykkes er en del av prosessen med kosttilskudd

Scientist testing a dietary supplement

Alli Klosner tester et nytt kosttilskudd.

Å skape det riktige NUTRIWAY-kosttilskuddet eller den riktige formelen for et vitamintilskudd, tar tid. Alli forteller at «en del av den vitenskapelige prosessen er å mislykkes, reevaluere og så prøve på nytt på en annen måte.» Under utviklingen av NUTRIWAYS Vitamin B Plus Dual-Action -tilskudd visste for eksempel Alli og teamet hennes at de ville utvikle en kontrollert teknikk som frigir B-vitaminene i kroppen på en mer effektiv måte. Siden to av de åtte B-vitaminene ikke egnet seg for dette, måtte teamet skape en ny teknikk. Alli forklarer: «Vi hadde aldri gjort det før. Vi var gjennom mange mislykkede forsøk og flere år med forskning. Vi prøvde ulike formuleringsteknologier og prosessteknikker.» Og, selv om det tok lang tid og mye arbeid, klarte Alli og teamet hennes til slutt å finne den riktige formelen – den du har nytte av i dag. Denne oppdagelsen førte også til at NUTRIWAY™ var det første blant verdens ledende vitaminmerker med et vitamintilskudd som inneholder et B-kompleks med dobbeltvirkende teknologi. *

For et gjennombrudd!

Mer enn kosttilskuddsforskning

Selv om Alli elsker forskningen på kosttilskudd, innrømmer hun at noe av det mest interessante i jobben hennes er å møte ABO-er. «Det er så tilfredsstillende å møte menneskene som skal bruke vitamin- og kosttilskuddene våre. De har virkelig satset mye på å lære om ernæring og vitenskap generelt – det er veldig inspirerende!», sier hun. Å kunne arbeide med ABO-er gir henne alltid et nytt perspektiv på det vitenskapelige arbeidet og på hvordan kosttilskudd kan brukes til å fylle potensielle ernæringsmessige huller, støtte et sunt kosthold og unngå eventuelle mangler på næringsstoffer.

*Euromonitor International Limited: Verifisert av en markedsundersøkelse av Euromonitor for Amway Corporation gjennomført i mai 2016 og oktober til november 2016. Euromonitor undersøkte verdens 10 ledende merkevarer innenfor vitamin- og kosttilskudd i 2015, RSP i utsalgsverdi.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår