Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Amway

Innhøsting for NUTRIWAY-kosttilskudd

Ernæring & velvære

Alberto Vega, gårdsbestyrer for NUTRIWAYSTMs gård i Mexico, snakker om plantehelse, bærekraftig jordbruk og hvorfor høsting på riktig tidspunkt er så viktig når vi skal lage NUTRIWAY-kosttilskuddene.

Den praktfulle NUTRIWAY-gården i delstaten Jalisco i Mexico er kjent for sine enorme, grønne åkre og sin skarpe og klare morgenluft som varmes opp utover dagen. Fordi den ligger nær ekvator, kan gården skilte med ideelle, helt naturlige betingelser for en rekke typer frukt, grønnsaker og urter, inkludert spinat, grønnkål, engelsk karse, alfalfa, brokkoli, persille, grapefrukt og sitroner, som leverer noen av de plantebaserte ingrediensene til NUTRIWAYs kosttilskudd.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega på kontoret på NUTRIWAY-gården i Jalisco.

Hvis du imidlertid spør gårdsbestyreren, Alberto Vega, om hva han liker best når han går gjennom åkrene, vil svaret hans kanskje overraske deg. «Lukten av organisk gjødsel», sier han med et smil. «Det er ikke alltid tiltalende for folk som ikke er vant til deg, men det gir meg en følelse av tillit, fordi jeg er sikker på at vi gjør vårt beste for å ta vare på plantehelsen.»

Albertos lidenskap for bærekraftig landbruk er påtakelig. I stille stunder, når han begynner å planlegge sesongen, lar han kontoret stå tomt og datamaskinen stå urørt og setter seg utenfor mellom åkrene. «Jeg sitter i timevis her og planlegger på papir mens jeg ser mot horisonten: Hvor kan jeg plante nye arter, hvor mye jord trenger vi», sier han. «Det er slik jeg får inspirasjon.»

Et liv i tjeneste for sunne planter

Alberto kom for første gang til NUTRIWAY-gården for et tiår siden som praktikant. I dag leder han et team på 128 personer som deler hans entusiasme for alt som er naturlig og bærekraftig. «NUTRIWAY har gitt meg muligheten til å vokse profesjonelt, og, viktigst av alt, personlig. Jeg er veldig stolt av gården og teamet mitt», sier han.

For å gi alle sjansen til å utmerke seg, investerer Alberto deler av tiden sin på organisert opplæring. «Vi gir alle ny opplæring hvert år», sier han, og forklarer at teamet holdes oppdatert på bærekraftig landbrukspraksis, for eksempel som å la jorden hvile mellom sykluser, i tillegg til sikkerhet. Dette er helt kritisk, siden teamet kan utføre mange oppgaver, fra planlegging av sesongen til valg av frø, begrensning av skadedyr og plantesykdommer, vanning, gjødsling, luking, innhøsting med mer.

Riktig tidspunkt betyr alt!

Når Alberto nevner innhøstingen, stopper han opp for å forklare at det er en kritisk del av reisen fra frø til kosttilskudd. Det er fordi å velge riktig tidspunkt for innhøstingen kan ha betydelig innvirkning på kvaliteten på de naturlige næringsstoffene som kan trekkes ut av plantene. Og dette er næringsstoffene som utgjør NUTRIWAYs kosttilskudd.

Til syvende og sikt avhenger det optimale tidspunktet for innhøstingen – helt ned til tidspunkt på dagen – av planten eller arten det gjelder, i tillegg til klimaet. «Når en plante er fullt utvokst, har den det høyeste næringsinnholdet og gir den største avlingen», forklarer Alberto. «Det er det beste tidspunktet for å få ut så mange naturlige næringsstoffer som mulig.»

For Alberto og teamet hans, betyr dette før klokken 12.00. «Vi begynner rundt 07.00 til 11.00», sier han. «Vi kunne høstet senere, men avlingen vil raskt miste fuktighet.» Soleksponering på dager når temperaturen kommer over 30 °C, kan lett forringe plantene som skal høstes.

Ikke all innhøsting foregår på dagtid. På Nutriway-gården Ubajara i Brasil høstes acerolakirsebærene om natten. Det er fordi de lave temperaturene i frukten, som kommer om natten, bidrar til å holde konsentrasjonen av C-vitaminer høy.

Siden planter har det høyeste næringsinnholdet på bestemte tidspunkter, som Alberto har nevnt, er tidlig innhøsting en evig kamp mot klokken. Bøndene gjør sitt beste for å sikre at avlingen beholder så mange næringsstoffer som mulig. Når alt kommer til alt, har kvalitet alltid vært – og vil alltid være – helt kritisk for NUTRIWAYs kosttilskudd.

Hvis innhøstingen av avlingen er optimal, vil den levere fantastiske ingredienser til neste del av prosessen. Er du nysgjerrig på hvordan landbruk, ernæring, helse, velvære og kosthold kommer sammen? Følg med her for neste kapittel i serien, som tar oss med til laboratoriet med Alli Klosner, som tilbringer dagene med å utvikle formler til NUTRIWAYs kosttilskudd.

Hvis du vil ha mer informasjon om NUTRIWAY, kan du klikke her .

Beslektet innhold

La oss se videre, forbi de grunnleggende kosttilskuddsbehovene.

Ernæring & velvære

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår