Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Pam Whinery, Brian Guido

Møt NUTRIWAY-bonden

Ernæring & velvære

Joaquim Duran, daglig leder på Nutrilite's gård Ubajara i Brasil, forklarer hvorfor frø og bærekraftig landbruk er så viktig, og hva det har å gjøre med kosttilskuddene fra NUTRIWAY TM

Når solen står opp over de enorme åkrene på Ubajara, skinner lyset gjennom skyene i rosa og oransje toner. Joaquim Duran rusler gjennom frukthagen og nyter den friske morgenluften mens han gleder seg over skjønnheten rundt seg. På denne tiden av dagen er han alene ute på de 12 000 målene som utgjør Ubajara gård i Brasil. Gården ligger 15 grader sør for ekvator, i et land som er kjent for sitt frodige, tropiske klima og næringsrike jord, og er den perfekte beliggenheten for å dyrke acerolakirsebær – 138 000 av dem, faktisk – i tillegg til engelsk karse, picāo preto og eclipta alba.

© Amway

De fleste av oss tenker kanskje ikke så ofte på frø, men for Joaquim er det noe han har i tankene hver eneste dag. Det er et emne han er opptatt av: «Det er en lidenskap for meg å bevare miljøet, samtidig som vi fornyer metodene i landbruket», sier han. Men dette arbeidet krever innsats, tålmodighet og fleksibilitet – når været ikke spiller på lag, plantesykdommer dukker opp, eller spesielt under uunngåelige tørkeperioder. Med utfordringer i kø må Joaquim ha en innovativ og analytisk hjerne, slik at han kan løse problemer raskt og effektivt når de oppstår.

Når alt går bra, derimot, vet Joaquim å være takknemlig og nyte øyeblikket. «Den beste delen av jobben min er å gå gjennom frukthagene og se på innhøstingsarbeidet. Jeg har enorme fordeler av å kunne være ute og nyte naturens gang. Utendørs aktiviteter utvider sansene mine og gjenoppvekker en ærefrykt for naturen – den får meg til å føle meg levende», sier han. Når man hører på Joaquim, er det lett å forstå hvordan frøbaserte tanker tar opp en stor del av dagen hans – og gir en helt ny grunn til å verdsette vitaminene og kosttilskuddene vi spiser.

Plante et frø

Joaquim og teamet hans planter utallige frø hvert år. Og det er ikke hvilke som helst frø – de må være grundig undersøkt og oppfylle høye krav. Hvorfor? Joaquim forklarer at selv om de fleste frø er bittesmå, har de en enorm innvirkning på kvaliteten i ingrediensene som inngår i NUTRIWAYs vitaminer og kosttilskudd. For å sikre at de er av høyeste kvalitet, er testing en del av prosessen med å plante dem. «Vi tester for ting som renhet, organisk natur og spiringsraten. Vi velger også frø som kommer fra planter som allerede har et høyt innhold av fytonæringsstoffer, og varianter som vil trives under våre lokale forhold», forklarer han.

I tillegg til å levere ingredienser fra naturlige kilder for NUTRIWAYs kosttilskudd, for eksempel Vitamin C Plus, DOUBLE X og NUTRIWAY Concentrated Fruit and Vegetables, brukes frøene som plantes på Ubajara gård i Brasil også til andre plantebaserte Amway-produkter, som alle utnytter effekten av antioksidanter, vitaminer og mineraler. Blant disse kan vi nevne picāo preto og eclipta alba, som brukes i SatiniqueTM hårprodukter, og acerolakirsebær, som brukes i ARTISTRY INTENSIVE SKINCARETM avansert vitamin C+HA-kur.

© Amway

En vanlig arbeidsdag

Selv om de egentlig ikke finnes noen «vanlig» arbeidsdager for Joaquim, er samarbeid og teamwork noe som går igjen. Hver dag tar Joaquim seg tid til å snakke med teamet sitt om sikkerhet, produktkvalitet eller organisering av leveranser og kostnader. I tillegg bruker han mye tid på å opprettholde produktkvaliteten. «Vi tester alt irrigasjonsvann for patogener, og vannsystemene våre er dokumentert og kartlagt», sier han. Dette er ikke fordi patogener er vanlige, men heller som en forholdsregel for å sikre at plantene som produseres, er av best mulig kvalitet. Planter som til syvende og sist kan levere de riktige aktive ingrediensene, antioksidantene, vitaminene, næringsstoffene og mineralene som kan supplere kostholdet ditt og bidra til din samlede ernæring.

Det er ikke bare frø som er viktige

Selv om de er helt kritiske, bekrefter Joaquim at frø ikke er den eneste måten å dyrke frem planter på. Acerolakirsebær, for eksempel, dyrkes i hovedsak fra stiklinger i stedet for frø. «Vi bruker håndskårne kvister fra sunne planter til å sette nye avleggere», forklarer han. Så snart stammen er plantet, forteller Joaquim at han og teamet hans må arbeide for at planten skal opprettholde et sterkt rotsystem så de får frem et godt tre som gir størst mulig avling. «På denne måten», sier han, «kan vi levere kirsebær med høyt C-vitamininnhold og sunne trær med 12 års produktivt liv.»

Det harde arbeidet Joaquim og teamet hans legger ned, er begynnelsen på reisen fra frø til kosttilskudd – en reise som til slutt gir deg mulighet til å gjøre noe med potensiell vitaminmangel, tilføre nødvendige næringsstoffer i kostholdet ditt og høste en rekke helsefordeler. Følg med her for å få med deg neste avsnitt i denne serien, som tar oss fra frukthagene i Brasil til åkrene i Mexico.

Beslektet innhold

La oss se videre, forbi de grunnleggende kosttilskuddsbehovene.

Ernæring & velvære

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår