Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

5 morsomme metoder for å få barna til å elske frukt og grønnsaker

Ernæring & velvære

Hvordan glede selv de mest kresne slik at de begynner å like sunn, fersk mat

Uansett om du har barn eller ikke, vet du sikkert hvor motvillige barn kan være til å spise sunne måltider. Og med det ekstra stresset ved å værefremdeles være mer hjemme enn normalt kan måltidene begynne å føles enda mer som en slagmark enn til vanlig. Frukt og grønnsaker taper oftere enn vi gjerne vil innrømme i kampen mot barnas samlede protester – spesielt etter en lang dag. Det er enkelt å slenge en frossen pizza i ovnen når du er sliten etter jobb. Men det trenger ikke å være sånn. Med litt kreativitet kan du snu trenden og gjøre rosenkål fristende for barna – selv uten å servere den i et hav av ketchup. Hvis barna dine stort sett er flinke til å spise sunt og bare misliker enkelte typer frukt og grønnsaker, har vi fem tips for å få barna til å like sunn mat enda bedre.

© Getty Images

Å spise mange ulike frukter har aldri vært mer fristende!

1. Spis regnbuen

Voksne vet at å spise matvarer med ulike farger betyr at kroppen får i seg en mengde vitaminer, mineraler og antioksidanter. Barn, derimot, bryr seg ikke så mye om næringsinnhold. Så for å få barna dine til å sette pris på sunn mat, kan du kanskje fokusere på fargene i stedet? Det er en morsom og naturlig måte å gjøre maten mer fristende på. I tillegg er det jo morsomt å faktisk spise en regnbue!

Ta en gruppe fargerike frukter, for eksempel jordbær eller bringebær for rødt, aprikoser eller mandariner for oransje, ananas eller bananer for gult, grønne druer eller kiwi for grønt og blåbær eller blå druer for lilla. Legg dem opp som en regnbue på et fat, og nyt barnas glede over å spise alle de fine fargene.

2. Gjør maten interaktiv

Barn liker å leke med maten, så hvorfor ikke utnytte det? En veldig enkel og lite tidkrevende måte å gjøre det på, er å lage grillspyd med grønnsaker og en god saus til å dyppe dem i. Ta noen friske, sprø gulrøtter, paprika og selleri, fest dem på et grillspyd og sett frem en morsom, sunn dipp, for eksempel hjemmelaget guacamole eller hummus. Barna vil ha det morsomt med å dra grønnsakene av spydet og dyppe dem i sausen.

3. Lag morsomme ansikter

Å lage ansikter av grønnsaker er morsommere enn du kanskje tror. Prøv å bruke brokkoli til hår, soppskiver til ører, agurkskiver til øyne og gulrotstaver til et smil. Klar til å gjøre det litt mer avansert? Gi barna oppgaver om å lage troll, prinsesser eller selvportretter. Det finnes uendelig mange måter å ha det gøy med mat på. Beste tips: Bruk en fullkornstortilla med kremost som bakgrunn. Så snart grønnsaksansiktene er ferdige, kan dere gjøre det til en morsom lek å spise dem. Du kan for eksempel si til barna at «nå kan du spise ørene!» eller «nå er det på tide å spise håret!». Spenningen og leken vil få barna til å stappe i seg grønnsakene sine på ett to tre.

4. Frys grønnsakene

Frosne grønnsaker og frukt kan eliminere noe av presset for både foreldre og barn ved at du kan servere veldig små porsjoner av grønnsaker oftere, uten at du trenger å bekymre deg over sløsing eller at resten blir dårlig etter et par dager. Undersøkelser viser at det er mer sannsynlig at barn vil spiser en frukt eller grønnsak etter gjentatt eksponering omtrent 8 til 10 ganger. Hvis barnet ditt ikke liker brokkoli, kan du prøve å servere bare én eller to små buketter et par ganger i uken, og ikke stresse med om den blir spist eller ikke. Til slutt vil barnet mest sannsynlig spise den uten mas.

5. Lag smoothies

Prøv å blande frossen frukt og grønnsaker i en smoothie for å øke barnas inntak av frukt og grønt. La dem velge to frukter og en liten grønnsak, og bland med yoghurt eller melk. Her er noen ideer: Bland to desiliter melk med en liten banan, én desiliter frossen frukt (bær, mango, eple eller kiwi fungerer bra) og én desiliter grønnsaker (frossen spinat, ovnsstekt søtpotet eller frossen, oppskåret blomkål). Kjør i mikseren til smoothien er helt jevn, og server med én gang.

Litt smakfull hjelp

Selv om disse tipsene skulle hjelpe og barna dine har blitt flinke til å spise sunt, kan de fremdeles få huller i næringsinntaket. Faktisk spiser de fleste barn i den industrialiserte delen av verden mindre enn de anbefalte mengdene av frukt og grønt, noe som betyr at de ikke får i seg de viktige næringsstoffene som de trenger hver dag. NUTRIWAY Kids-produktene kan bidra til å fylle disse hullene. For eksempel er NUTRIWAY Kids Omega-3 tyggetabletter som myke pastiller med en deilig smak av blandet frukt som barna vil glede seg til å spise hver dag! De myke tyggetablettene inneholder en kombinasjon av kvalitetsingredienser og fiskeolje fra bærekraftige kilder. Og husk at kosttilskudd med omega-3-fiskeolje bidrar til en normal utvikling av barnas skjelett på en velsmakende måte med tilskudd av D-vitamin.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår