Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

6 enkle måter å holde vekten nede på

Ernæring & velvære

Du trenger ikke å gi slipp på helsemålene dine selv om du er mer hjemme enn tidligere.

Når du bor, spiser, arbeider og trener på samme sted, kan det være lett å danne dårlige vaner inkludert dårlig søvn, overspising og problemer med å opprettholde et treningsprogram. Men isolasjon trenger ikke å bety at man legger på seg. Ta en titt på disse tipsene for å finne flere ulike morsomme og nyttige metoder for å holde seg glad og sunn i isolasjon.

1. Reguler spisingen ved å drikke.

Det kan være vanskelig å la være å småspise når kjøkkenet er så fristende nær. Men hvis du føler deg sulten, kan du kanskje lage deg en kopp deilig urtete eller drikke et glass vann i stedet for å gå rett til skapet der alt det usunne står? Væske fyller magen og virker mettende. Og veldig ofte handler den rumlende magen mer om tørst enn sult.

2. Spis smart

Når du går og handler og fyller opp handlevognen med for mange fristende godsaker, er det nesten umulig å bare sette dem i skapet og glemme dem. Hvis du i stedet fyller skapene med sunne og mettende snacks, kan du spise når du trenger det, helt uten dårlig samvittighet. Pass også på å handle inn komplekse karbohydrater som for eksempel helkorn, grønnsaker, bønner, brun ris, quinoa, epler, bær og bananer. Disse gir alle langsom energi som hjelper deg å føle deg mett lenger.

3. Ta deg tid til å trene.

Selv om du bor trangt og ikke har noe treningsutstyr, finnes det mange måter å få svettet litt på. Det internasjonale friidrettsforbundet foreslår disse enkle, men likevel effektive øvelsene du kan gjøre hjemme:

  1. Planken – utfordre deg selv til en planke hver dag, og se hvor lenge du klarer å holde den. 1 minutt er et rimelig mål!

  2. Stepping – Alt du trenger er noe med litt høyde på som tåler at du står på det, som et trappetrinn, en lav benk eller til og med en liten stol.

  3. Frivekter – Å løfte vekter er en flott måte å bygge muskler på. Du kan bruke en rekke ting fra spiskammeret, for eksempel tomatbokser eller vannflasker (bare pass på at du har to ting som veier like mye!).

4. Hold stressnivået stabilt.

I tider med frykt har mennesker lett for å trøstespise. Men det finnes mange effektive og avslappende måter å holde kontroll over stressnivået på som vil gi deg en lettere og lysere følelse enn før. Du kan for eksempel bruke 30 minutter om dagen til å meditere. Da vil du føle deg oppfrisket, klar i hodet og klar til å møte dagen. Eller du kan prøve en mindfulness-øvelse som for eksempel å fargelegge noe. Det finnes en mengde flotte ressurser på nettet som du kan skrive ut for å begynne å fargelegge med en gang. En av våre favorittaktiviteter for å redusere stress er å fortape seg i en god bok.

5. Lag en lavkalori-mocktail.

Det er lett å drikke for mye alkohol når man er isolert, men det kan ha negative konsekvenser for vekten. Kanskje du kan lage en deilig, alkoholfri mocktail med lavt sukkerinnhold i stedet?

6. Og til slutt … sov!

Det kan høres enkelt ut, men når det gjelder å holde seg sunn og frisk i isolasjon, er søvn noe av det viktigste som finnes. Prøv å opprettholde et regelmessig søvnmønster, og unngå å se for mye på blått lys (fra telefon-, data- og TV-skjermer) før sengetid. Jo bedre du sover, jo bedre føler du deg.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår