Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

3 grunner til at du er mer sliten nå for tiden

Ernæring & velvære

Vi prøver alle å leve med den nye normalen. Her ser du hvorfor du ikke er lat selv om du føler deg utslitt og mindre produktiv

Alle finner sine egne, unike måter å håndtere isolasjon og hjemmearbeid på. Så snart du logger deg på sosiale medier av noe slag, blir du antakelig oversvømt med eksempler på hvordan andre takler den nye hverdagen i praksis. Noen løper maraton i sin egen hage, andre blir mestere på å bake surdeigsbrød, lage komplekse kalendere for hjemmeundervisningen av egne barn, mens andre igjen lærer seg noe helt nytt som for eksempel et nytt språk. Når du ser alle andres aktivitetsnivå, er det lett å føle at du ikke gjør nok. Spesielt når det av og til føles som en stor prestasjon bare å klare å stå opp om morgenen. Nå skal vi fortelle deg alle de andres store hemmelighet, den de ikke deler i feedene sine: Det er helt normalt å føle seg sliten og umotivert for øyeblikket. Faktisk sier ekspertene til og med at det er mer sannsynlig at du vil oppleve utmattelse mens du er isolert. Vi har derfor samlet opp tre vitenskapelige grunner til at du sannsynligvis føler deg mer utslitt, og hva du kan gjøre for å bekjempe dem.

1. Det er vanlig å få søvnproblemer under isolasjon.

Veldig mange får større problemer med å sove under denne globale pandemien. Og jo mindre søvn du får, jo mer utslitt vil du føle deg i løpet av dagen. I en nylig utgitt artikkel sier søvnekspert Seema Khosla at «vi har sett flere mennesker som er bekymret, som sliter med angst ... og som sliter med søvn».

Hvis du har problemer med å roe deg ned mot natten, er et av våre favoritt-tips å prøve en avslapningsteknikk, for eksempel meditasjon. Du kan til og med finne apper som kan hjelpe deg ved å lede deg gjennom ulike meditasjoner.

2. Mer skjermtid betyr mindre god søvn.

Med vanlige aktiviteter på pause bruker mange mye mer tid til å se på telefonen, datamaskinen og TV-en. Selv om det er fristende å se nyhetene før leggetid eller å rulle gjennom en nyhetsfeed, kan denne skjermtiden være grunnen til at du ikke får en god natts søvn. I henhold til den amerikanske National Sleep Foundation kan eksponering for det blå lyset som avgis fra disse skjermene, forsinke frigivelsen av søvnhormonet melatonin, øke årvåkenheten og tilbakestille kroppens egne døgnrytme (den interne klokken) til en senere tidsplan.

Hvis du sliter med å få en god natts søvn, kan du kanskje prøve å gi deg selv en sluttid for skjermbruk om kvelden? Slå av alle skjermer minst 60 minutter før sengetid. Prøv i stedet å roe deg ned med en god bok.

3. Du kan oppleve produktivitetsutmattelse.

Som nevnt tidligere virker det som om alle på nettet gjør noe produktivt med tiden sin. Og når du ser alt dette innholdet, kan det bli overveldende og få deg til å føle at du ikke gjør nok. Men det er viktig å huske at dette bare er andres måter å håndtere krisen på. Det er helt OK å føle seg overveldet. Og det er OK å håndtere denne nye hverdagen på en måte som føles riktig for deg.

Vårt tips her er enkelt: Ikke ha urealistiske forventninger til deg selv. Ta i stedet hver dag som den kommer, og fyll tiden din med aktiviteter som du liker. Hvis det betyr et puslespill om dagen, er det helt i orden.

Så husk, det er helt normalt å føle seg mer sliten nå for tiden. Så lenge du er tålmodig med deg selv, vil du begynne å føle deg bedre tidligere enn du tror.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår