Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Søte drømmer bedrer immunforsvaret

Ernæring & velvære

Søvn er en av de viktigste måtene du kan ta vare på kroppen og sinnet på.

Du får straks mer energi når du har fått deg en god natts søvn, men de virkelige helsefordelene oppnår du ved å opprettholde gode søvnrytmer på lang sikt. Søvn utgjør en viktig del av alles helse og velvære – minst like viktig som regelmessig trim og et balansert kosthold. Tilstrekkelig søvn kan hjelpe kroppen med å bekjempe infeksjoner, for ikke å snakke om den gode innvirkningen det har på hjertet, vekten, sinnstilstanden og mye mer. Når de vanlige rutinene våre går i vasken, er søvn ofte det første som går tapt. Ikke la søvnløse netter bli en vane. Hvis du prioriterer søvn og prøver noen av disse søvndyssende tipsene, kan du fort få slutt på søvnproblemene og nyte de helsebringende fordelene gode søvnvaner bringer med seg.

Sett opp en søvnplan

Lag en plan som fungerer for deg og sørg for at du legger deg og står opp på samme tid hver dag (i helgene også!). Ved å være konsekvent med dette kan du forsterke de naturlige søvnrytmene slik at kroppen venner seg til en fast rutine. Fortell kroppen at det er sengetid ved å praktisere en avslappende hudpleierutine, lese en bok eller lytte til rolig musikk. Du kan også ta et naturlig søvnfremkallende kosttilskudd som Vitamin D, melatonin eller kamomille, som kan hjelpe deg å slappe av slik at du får sove. Stå opp om morgenen når kroppen føles uthvilt. Ikke fall for fristelsen til å bli liggende etter at du har våknet. Disse enkle rutinene hjelper på kort tid kroppen din inn i en regelmessig søvnrytme.

Hold deg aktiv på dagtid

Tretthetsfølelsen som ofte kommer snikende på dagtid er reell nok, men unngå middagsluren så sover du bedre om natten. Hold deg heller aktiv på dagtid og pass på å trimme regelmessig for å holde energien på topp. 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag gjør underverker for søvnen, og gjør også en virkelig forskjell for den psykiske og fysiske helsen!

Si morn’a til stress

En god søvnrytme som gjør deg godt uthvilt, kan faktisk bidra til å regulere den følelsesmessige stabiliteten og redusere angstfølelser. La luktesansen bringe hvile ved hjelp av lavendel, en naturlig og virkningsfull urt som roer nervene og kroppen slik at søvnen kommer raskere. Påfør lavendelolje på pulspunktene om kvelden, spesielt på innsiden av håndleddene, bak ørene og på tinningene. Har du mye å tenke på? Legg en notatblokk ved sengen slik at du får kvernende tanker ut av hodet ditt og ned på papiret. Se gjennom det du har skrevet ned neste dag, og organiser, prioriter og deleger.

Steng kjøkkenet på kveldstid

En stor middag, noe godt til kvelds, en sen cocktail eller en kopp kaffe for mye kan alle påvirke søvnen. Følg med på hva du spiser og drikker i timene før du legger deg. Du skal føle deg normalt mett ved sengetid – ikke sulten og ikke overmett – slik at du ikke vekkes av en ukomfortabel følelse. Unngå også stimulerende midler som nikotin og koffein, da disse kan holde deg våken lenger. Du bør også holde øye med alkoholinntaket. Alkoholen kan gjøre deg søvnig til å begynne med, men den forstyrrer ofte søvnen senere på natten.

Skap en følelse av ro

På samme måte som du slår av lyset, kan du «slå av» hjernen om kvelden med rolige aktiviteter. Tøm hjernen og bruk avslapningsteknikker til å oppnå bedre søvn, for eksempel meditasjons- og pusteøvelser eller varme bad, dusjer eller fotbad. For litt ekstra pleie anbefaler vi at du slipper en badebombe i vannet, slik at du nærer huden og roer sansene samtidig.

Beslektet innhold

5 måter å støtte immunforsvaret på

Aktiv livsstil

Mer

Skap en spaopplevelse hjemme

ARTISTRY

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår