Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© Shutterstock

Lag den perfekte smoothie

Ernæring & velvære

Har du noen gang lurt på hvordan du kommer deg fra en pose med dagligvarer til en deilig (og næringsrik) godbit du kan nyte når som helst? Nå trenger du ikke å lure lenger – vi viser deg veien til de perfekte smoothiene. Og du? Det er lettere enn du tror!

Smoothies har revolusjonert tankene våre om hvordan vi spiser frukt og grønt – men hvorfor har de blitt så populære? Ja da, de smaker godt og er lettvinte å lage, men hvis du unngår sukker eller søtstoffer, vil du ikke bare kunne nyte smakene, men du får noen ernæringsmessige fordeler også – hele året. Så spørsmålet er heller: Hva skal til for å lage den perfekte smoothien?

Vi har noen tanker om det, og for å hjelpe deg å få litt øvelse, to deilige smoothie-oppskrifter som hjelper deg å komme i gang. Rull ned til slutten!

1. Øk væskeinntaket

Hva: vann, melk, melkeerstatning, kokosvann eller yoghurt

Forhold: 25 til 50 % av disse væskeingrediensene for at smoothien skal gi både næring og væsketilførsel.

Hvorfor: Det er veldig viktig for helse og velvære å drikke mye vann i løpet av dagen. Blant mye annet tilfører det oksygen til kroppen, støtdemping rundt hjernen, regulerer kroppstemperaturen og smører leddene. I henhold til Healthline er det å drikke vann om morgenen spesielt viktig, siden det tilfører væske til kroppen igjen etter søvnperioden, gjør deg mer våken og oppmerksom og bidrar til å gi hjernen næring. Smoothies, som inneholder flytende ingredienser, bidrar til å etterfylle væske i kroppen.

Et ekstra tips: Frukt og grønnsaker har et naturlig høyt vanninnhold som også bidrar til å øke væskeandelen i smoothien din.

2. Hele frukten og ikke noe annet enn frukten

Hva: frukt og grønnsaker

Forhold: 50 til 75% av smoothien kan bestå av naturlig frukt og grønt.

Hvorfor: Frukt og grønnsaker mister viktige vitaminer og mineraler når de varmebehandles. Derfor gir bruk av rå ingredienser i smoothien en lang rekke fordeler, spesielt gjelder det grønnsaker med store mengder mikronæringsstoffer. Ved å bruke hele frukten eller grønnsaken – inkludert skall, fruktkjøtt og til og med frøkjerner – er også svært nyttig siden de gir ekstra fytokjemikalier og næringsstoffer, for eksempel kostfiber. WHO (World Health Organization) legger vekt på viktigheten av å forbruke et variert utvalg av rå, ubehandlet mat for å få i oss riktig mengde av viktige næringsstoffer.

Et ekstra tips: Lys opp dagen og kostholdet ditt med mange og klare farger for å sikre at du inntar et variert utvalg av næringsstoffer.

3. Mer næring

Hva: sunne tilleggsprodukter som nøtter, olje, proteiner og fiber

Mengde: Bare 1 spiseskje av enten protein eller fiber er nok til å gjøre ditt daglige kosthold mye sunnere – og ferdiglagede kosttilskudd gjør det enda enklere!

Hvorfor: Den næringsrike godheten som legges til i en smoothie – spesielt protein og fiber – bidrar til å holde deg mett lenger. Undersøkelser viser at å hoppe over frokosten er knyttet til en økt tendens til overvekt , og at mennesker som hopper over dagens første måltid har større risiko for å utvikle metabolsk syndrom. Med de mange mettende ingrediensene er smoothies en flott måte å gi kroppen næring og energi på om morgenen og hindre at du småspiser frem mot neste måltid.

Et ekstra tips: Kosttilskudd i pulverform fra NUTRIWAY™ kan brukes som næringsrike tilskudd i smoothiene dine uten å endre den deilige smaken.
All Plant Protein gir kroppen et daglig inntak av ni viktige aminosyrer via plantebasere proteiner. Fibre Powder er en god kilde til plantebasert kostfiber for å støtte viktige kroppsfunksjoner.

4. På tide å prøve

Legg inn litt sommerfølelse og kraft i dagen din! Prøv disse smoothie-oppskriftene, som er fulle av næring og enkle å lage. Og følg med her for å finne flere oppskrifter!

Pure Power Smoothie: Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

Sommersmoothie: Last ned oppskriften her i PDF -format / som ePub

Beslektet innhold

Neste stopp: Finland

Hjemmet

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår