Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Gjør måltidene morsomme!

Ernæring & velvære

Våre tre beste tips for å hjelpe (les: lure) barn til å spise sunt

Uansett om du er forelder eller ikke, er du antakelig ikke ukjent med den gode, gamle konflikten mellom barn og sunn mat. Oftere enn de fleste vil innrømme, taper sunn frukt og grønnsaker kampen mot trassige toåringer og sta småbarn. Men det trenger ikke å være sånn. Med litt kreativitet kan du snu trenden og få barna til å rope «mer brokkoli, mamma!» i stedet for «jeg spiser det ikke før det svømmer i et hav av ketchup». Hvis barna dine faktisk liker sunn mat og bare misliker enkelte typer frukt og grønnsaker, har vi tre tips for å få barna til å like sunn mat enda bedre.

© Getty Images

Å spise mange ulike frukter har aldri vært mer fristende!

1. Spis regnbuen

Voksne vet at å spise matvarer med ulike farger betyr at kroppen får i seg en mengde vitaminer, mineraler og antioksidanter. Barn, derimot, bryr seg ikke så mye om næringsinnhold. Så for å få barna dine til å sette pris på sunn mat, kan du kanskje fokusere på fargene i stedet? Det er en morsom og naturlig måte å gjøre maten mer fristende på. I tillegg er det jo morsomt å faktisk spise en regnbue!

Ta en gruppe fargerike frukter, for eksempel jordbær eller bringebær for rødt, aprikoser eller mandariner for oransje, ananas eller bananer for gult, grønne druer eller kiwi for grønt og blåbær eller blå druer for lilla. Legg dem opp som en regnbue på et fat, og nyt barnas glede over å spise alle de fine fargene.

2. Gjør maten interaktiv

Barna liker å gjøre ting med maten sin, så hvorfor ikke utnytte det? En veldig enkel og lite tidkrevende måte å gjøre det på, er å lage grillspyd med grønnsaker og en god saus til å dyppe dem i. Ta noen friske, sprø gulrøtter, paprika og selleri, fest dem på et grillspyd og sett frem en morsom, sunn dipp, for eksempel hjemmelaget guacamole eller hummus. Barna vil ha det morsomt med å dra grønnsakene av spydet og dyppe dem i sausen.

3. Lag morsomme ansikter

Å lage ansikter av grønnsaker er morsommere enn du kanskje tror. Prøv å bruke brokkoli til hår, soppskiver til ører, agurkskiver til øyne og gulrotstaver til et smil. Klar til å gjøre det litt mer avansert? Gi barna oppgaver om å lage troll, prinsesser eller et selvportretter. Det finnes uendelig mange måter å ha det gøy med mat på. Beste tips: Bruk en fullkornstortilla med kremost som bakgrunn. Så snart grønnsaksansiktene er ferdige, kan dere gjøre det til en morsom lek å spise dem. Du kan for eksempel si til barna at «nå kan du spise ørene!» eller «nå er det på tide å spise håret!». Spenningen og leken vil få barna til å stappe i seg grønnsakene sine på ett to tre.

Litt smakfull hjelp

Hvis disse enkle tipsene ikke fungerer, eller hvis du vil gjøre måltidene enda litt morsommere, kan du belønne barna dine med smakfulle kosttilskudd fra NUTRIWAY™, for eksempel NUTRIWAY Kids Multivitamin Chewable Tablets og NUTRIWAY Kids Omega-3 Soft Chews. Selv om barna dine spiser godt og sunt, kan det fremdeles oppstå huller i næringsinntaket. Faktisk spiser de fleste barn i den industrialiserte delen av verden ikke de anbefalte mengdene av frukt og grønt, noe som betyr at de ikke får i seg viktige næringsstoffer som de burde spise hver dag.

Visste du at NUTRIWAYs kosttilskudd for barn er basert på ernæringsforskning og vitenskapen om fytonæringsstoffer? Og det beste er at de ikke inneholder noen form for kunstige smakstilsetninger, fargestoffer eller søtningsmidler. Ikke bare smaker de godt, de kan også gis på morsomme og fristende måter som vil få barna til å elske dem!

De myke tyggetablettene NUTRIWAY Kids Omega-3 er lette å spise og smaker godt av blandet frukt slik at barna vil glede seg til å spise dem hver dag! De myke tyggetablettene inneholder en kombinasjon av kvalitetsingredienser og fiskeolje fra bærekraftige kilder. Og husk at kosttilskudd med omega-3-fiskeolje bidrar til en normal utvikling av barnas skjelett på en velsmakende måte med tilskudd av D-vitamin.

NUTRIWAY Kids Multivitamin Chewable Tablets tilfører viktige vitaminer og mineraler som for eksempel kalsium, som er nødvendig for normal vekst og utvikling av skjelettet, jern for kognitiv utvikling, D-vitamin for normal funksjon av immunforsvaret samt C-vitamin, sink, B-vitaminer, betakaroten med mer. Også smaker de deilig av tropiske frukter og er laget av planteråvarer fra hele frukter.

Hjelp barna å få et variert kosthold

For å hjelpe barna med sitt inntak av viktige vitaminer og mineraler, kan du jo benytte deg av vår summende kampanje! Når du kjøper NUTRIWAY-settet (varenummer 298259) med NUTRIWAY Kids Omega-3 Soft Chews og NUTRIWAY Kids Multivitamin Chewable Tablets, vil du få med et Bee-Bee-pennal på kjøpet, den perfekte gaven til barn i alle aldre!

Beslektet innhold

Sum, sum, Bee Bee

Vitaminer og kosttilskudd

Mer

Hils på Lady Booster.

Vitaminer og kosttilskudd

Mer

Vi presenterer: Perfect Harmony

Ernæring & velvære

Mer

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår