Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Fem tips om hvordan du får en sunn start på året

Hjemmet

Det er enklere enn du tror å tilberede og spise velsmakende, næringsrike måltider som attpåtil ser lekre ut. Her får du fem tips om hvordan du kan forbedre spisevanene dine – og en deilig oppskrift på kjøpet.

En sunn livsstil avhenger av to viktige elementer: sunne spisevaner og tilstrekkelig med trim. Sunne spisevaner kan virke vanskelig for mange, delvis fordi de føler at det er et ork å lage sunn mat Men sannheten er at det ikke skal så store forandringene til for å forbedre både spisevaner, helse og velvære.

Her finner du noen enkle grep du kan ta for å få bedre spisevaner og oppnå langsiktige forbedringer.

© Istockphoto

Enkle måter å tilberede sunne måltider på


1. Planlegg måltidene

Ved å forberede måltidene på forhånd blir det mye enklere å ta sunne valg når det gjelder mat. Det blir enklere å motstå fristelser. Og det bidrar ikke bare til å forme sunne spisevaner, som en tilleggsbonus sparer du også tid.


2. Bruk heller urter og krydder enn salt

Bruker du for mye salt i maten, kan det ha en ugunstig virkning på sunnhet og velvære. Sett smak på maten med friske urter og krydder, og dersom du vil bruke et velsmakende alternativ til salt, kan du prøve en skvett soyasaus eller asiatisk fiskesaus. Unngå ferdiglagde smakstilsetninger så mye som mulig.


3. Bevar alle næringsstoffer

Istedenfor å skrelle alle grønnsaker før tilberedning, er det bedre å vaske dem, siden de fleste næringsstoffene sitter i og rett under skallet. Grønnsaker bør være så friske som mulig, siden viktige næringsstoffer begynner å gå tapt så snart de er innhøstet. I tillegg er det lurt å lynsteke grønnsakene når dette er mulig. Når grønnsakene tilberedes hurtig, beholder de både mer sprøhet og flere næringstoffer. Når de kokes for lenge, mister de de fleste næringsstoffene. Sist, men ikke minst er det viktig å tilberede grønnsakene med væsker for å beholde mest mulig av næringsstoffene i maten. Den beste måten å tilberede sunn mat på er med vann, kraft eller dampkoking.


4. Unn deg selv noe “forbudt” én dag hver uke

Ja, du leser riktig, du har lov til å skeie ut av og til. Ved å velge én dag i uken da du har lov til å spise noe ekstra godt, reduserer du sjansene for å sprekke resten av uken. Undersøkelser viser at de som planlegger slike “utskeiingsdager”, holder bedre på sunne matvaner ellers.


5. Bruk kokekar du kan stole på

Det blir mye morsommere å lage mat dersom du har utstyret i orden. Siden kokekar av høy kvalitet, som for eksempel iCook™-serien , er spesielt utformet for optimal tilberedning, kan du oppnå sunnere resultater med disse hjelpemidlene. For eksempel bruker alle iCook-kasseroller og iCook™-woken VITALOK-metoden. Lokket på alle de rustfrie produktene i iCook-serien er ekstra tunge og lager en tett forbindelse mellom pannen og lokket slik at den naturlige fuktigheten i matvarene produserer damp. Denne dampen kondenserer og former en barriere som forsegler maten under tilberedningen og sørger for at maten dampkokes i sine egne naturlige oljer og safter. Denne metoden produserer derfor et sunnere resultat.

Power Bowl med linser, quinoa og hummusdressing

© Stocksy

Lurer du på hvordan du best kommer i gang med sunne spisevaner? Prøv denne oppskriften på en sunn og deilig Power Bowl . Med ovnsbakt gresskar, pikant rødkål og hummusdressing er denne bollen like rik på næringsrike belgfrukter, korn og grønnsaker som den er på farger, teksturer og smak.

Last ned oppskriften her som PDF / som ePub

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår