Favoritter (0) 0 Favoritter

Favorittlisten din er tom!

TAKK! DINE FAVORITTER HAR BLITT OVERFØRT TIL HANDLEKURVEN

ABOER I FOKUS
© iStockphoto

Sol, hygge og sommerlig klesvask

Hjemmet

Når dagene blir varmere og verden blir litt mer fargerik, er det på tide å sørge for at sommertøyet viser seg fra sin beste side. Vi viser deg hvordan…

Det er ikke uvanlig å finne et piknik-teppe med ketchupflekker, en kjole med drypp fra en ispinne eller en grillduftende jakke nå om sommeren, men du må innrømme at tøyet ser bedre ut uten disse «dekorasjonene». For å være sikker på at sommergarderoben skinner om kapp med solen har vi samlet sammen noen av de beste klesvask-tipsene våre:

Ta godt vare på badetøyet

Badetøy må tåle mye i løpet av sommeren. Saltvann, klor og solkrem virker alle inn på fargen og stoffet i badetøyet. Svette og kroppsoljer bryter faktisk ned elastan, og det er derfor svært viktig å vaske badetøyet regelmessig.

Siden badetøyet alt har nok å stri med, bør du unngå å utsette det for ekstra påkjenning under vask. Med andre ord bør badetøyet håndvaskes, eller hvis du har dårlig tid, i maskin i en spesiell pose for ømtålig tøy med et mildt vaskemiddel og på den mest skånsomme vaskesyklusen.

Topptips: SA8 Delicate laundry detergent egner seg for både maskin- og håndvask og bruker biologisk nedbrytbare rengjøringsstoffer for å beskytte stoffibrene.

© Getty Images

Behold de klare fargene

Nå som naturen bryter ut i all sin fargeprakt, bør ikke sommerklærne være snauere. Derfor bør du ta ekstra godt vare på farget tøy om sommeren.

Farget tøy bør vaskes på vrangen. Unngå også å legge inn for mye tøy av gangen, slik at tøyet skylles tilstrekkelig. Siden farger ofte falmer ved høye temperaturer, bør du vaske farget tøy ved lave temperaturer. Men husk at ikke alle tøyvaskemidler vasker like godt ved lave temperaturer, så sørg for at du velger et som du vet gjør en god jobb. Til slutt bør du unngå tørketrommel og tørke tøyet på snor i stedet.

Topptips: Alle SA8 flytende vaskemidler er effektive ved temperaturer helt ned til 15 °C, men for optimale resultater bør du velge SA8 Color . Dette vaskemiddelet er spesielt designet for å være tøff mot flekker, men skånsom mot farger. Vanskelige flekker takler du best ved å bløtlegge tøyet i SA8 All Fabric Bleach før vask, og samme middel kan også tilsettes i trommelen i tillegg til vanlig vaskemiddel for en ekstra effektiv vask.

Hold tøyet friskt mens du holder deg aktiv

Sommeren er kanskje den årstiden som frister mest til friluftsliv. Enten det er hagearbeid , turgåing i vakker natur eller trimming ute i frisk luft som lokker deg ut, er det lett å bli svett i sommervarmen. Dette er heldigvis ikke noe problem så lenge du vet hvordan du skal ta vare på sportstøyet ditt.

© iStockphoto

Selv om det kan være fristende å bruke litt ekstra vaskemiddel når du vasker sportstøy, virker dette faktisk mot sin hensikt. Hvis du bruker for mye vaskemiddel, kan det bygge seg opp såperester i tøyet, som dermed fanger opp bakterier. Minimalt med vaskemiddel, en skånsom vaskesyklus og kaldere vann er den optimale oppskriften for friskt og rent sportstøy.

Topptips: Du oppnår best resultat ved vasking av skittent sportstøy når du bruker SA8 Liquid Concentrated Laundry Detergent . Dette vaskemiddelet er effektivt ved lave temperaturer og egner seg til bruk med alle typer tekstiler. Det etterlater heller ikke skadelige såperester i tøyet. Den høykonsentrerte formelen sørger for at tøyet ditt blir som nytt selv om du bare bruker minimale mengder.

Beskytt huden

Dersom du har sensitiv hud, må du være ekstra forsiktig om sommeren. Dette er fordi høyere temperaturer og mer soleksponering kan ha en uttørrende effekt, mens klimaanlegg kan redusere fuktigheten i luften. Så om sommeren vil huden din takke deg for å bruke lette klær laget av naturlige tekstiler som bomull eller lin. Når du vasker disse, bør du velge kjøligere innstillinger, ikke bruke for mye vaskemiddel, sortere fargene før vask og sørge for å holde håndklær borte fra lysere tekstiler.

Topptips: Hvis du vil være ekstra forsiktig, kan du vaske tøyet med SA8 Baby laundry detergent . Dette vaskemiddelet er kraftig nok til å takle inngrodd smuss, men skånsomt mot farger, tekstiler og huden din.

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er filer som er lagret i nettleseren og brukes av de fleste websider til å hjelpe tilpasse Internett-opplevelsen.

Ved å fortsette å bruke websiden vårt uten å endre innstillingene, godtar du vår bruk av informasjonskapsler

Jeg forstår